Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. След подкрепата за Борисов: И леви, и десни протестъри са бесни на Европа

Мрежата

След подкрепата за Борисов: И леви, и десни протестъри са бесни на Европа

След подкрепата за Борисов: И леви, и десни протестъри са бесни на Европа - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутати, представители на Европейската комисия и германското председателство обсъдиха вчера върховенството на закона и основните права в България. Европейската народна партия подкрепи кабинета, а левицата и "Зелените" отправиха критики.

Председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер изрази своята подкрепа за правителството и за премиера  Борисов. Той припомни, че изборите у нас са през март и че правителства се свалят чрез избори, а не чрез протести.

Подкрепата от ЕНП даде повод на леви и десни протестиращи да подложат на тежки критики позицията им. Във Фейсбук те роптаят срещу дебата, изказванията на родните евродепутати, а в някои коментари се прокрадват и антиевропейски нотки.

Владимир Танев:

ЗАКРИЙТЕ ЕВРОПАРЛАМЕНТА ! Отдавна не ми се беше налагало да се подлагам на такава свинщина – да следя онлайн дебат в Европарламента. Оставам настрана процедурните хватки с изключените микрофони и с липсата на превод на изказването на Елена Йончева. Ако плюем с основание безплодното каканижене в родното Народно събрание, то със същото основание можем тотално да оплюем т.н. дебатиране в Европарламента. Кухи фрази, политиканстване с балкански манталитет, елементарен стремеж за оргиналност. С ръка на сърцето ще кажа, че европейски евродепутати изрекоха дважди по-съдържателни слова от нашенските такива. Казано накратко – абе кой им плаща огромните еврозаплати на тези празнодумковци...

Николай Слатински:

Манфред Вебер: Изборите в България са през март!

Даааа, Манфред Вебер не е Манфред Вьорнер...

Откъде ги намират в ЕК, ЕП и ЕС такива политкомисари, ЗКПЧ-та, агитатори от дружество "Георги Кирков" и квартални ОФ-председатели - ситни, дребни като камилчета!

Подобни посредствени партийни функционери са най-голямата заплаха за бъдещето на ЕС и Европа. Те няма да мирясат, докато не разглобят и разкостят най-великия съюз на държави, създаван някога - Европейският! Жалки същества, оперирани от всякакво чувство за мисия, кастрирани от каквато и да било потребност от мисия, сухи и скучни, довеждащи до досада и предизвикващи само скомина. Тотално о-габриел-яване на ЕК, ЕП и ЕС!

Наталия Сотирова:

След снощната пародия в ЕП и наглостта на ЕНП мисля, че е крайно време за BULEXIT. Що щем в този пропит от корупция и лъжи съюз?

Владислав Панев:

ЕНП - най-големият враг на Европейския съюз. Никой друг не може да нанесе такива щети на репутацията на общността, колкото пресметливите бюрократи, които не смеят да заявят позиция, за да не загубят няколкото гласа на бойкоборисовите покемони.

Даже Льо Пен, Фарадж и Алтернатива за Германия не са толкова вредни, защото мнозинството гледа на тях като на клоуни. Великобритания не напусна заради Фарадж, напусна заради такива като Вебер. Стотици хиляди българи - от дребния бизнес, работещи, всякакви хора, губят доверие в ЕС. Защото виждат надпреварата в красноречие, която не променя нищо. Напротив, новите регулации им стъжняват живота.

Адмирации за нашия евродепутат Радан Кънев. Знае за риска, че кафявите медии ще го обявят за национален предател, но въпреки това поставя на масата проблемите и решенията. Нищо, че го заглушиха.

В такава среда виждаме кои са ни приятелите. Зеленият Даниел Фройнд ясно заяви, че еврофондовете захранват мафията в България. И не само тук. Те са структурния проблем. Затова не можем сами да си решим задачата. Защото се бием с вързани ръце, докато противникът играе с белязани карти.

Стратегически приятели са ни и пестеливата петорка с говорител Марк Рюте. Техните цели ще съвпадат с нашите за дълъг период от време.

И големият въпрос е за това как ЕС да бъде силен, приобщаващ, справедлив и значим. За мен е като се върне към базовите си ценности. Свобода на движение на стоки, хора, капитали. Заради това растем, макар и с много под потенциала си. Но можем много повече. Стига да си развържем ръцете и започнем истински да творим. А не да пишем проекти.

Веселина Седларска:

Имало едно време една помагачка Неволя. После тя се прекръстила на Европа. Надявам се вече да сме разбрали, че сами ще се наложи да си ремонтираме каруцата.

Евгений Дайнов:

Май за следващите евроизбори ще искам кандидатите на ДБ да се закълнат, че няма да сядат заедно с току-що опозорилата се ЕНП, в лицето на Бойковия боен другар Манфред Вебер, който го цитира толкова пъти, колкото едно време агитаторите по ТКЗС цитираха др. Тодор Живков. За малко този Вебер да стигне до бай Тошовото прозрение от есента на 1989-ма: "И аз да бех малко по-млад, и аз щех да съм по улиците с младите". Почти го каза, ама цитирайки от листче др. Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (34)

хехехе, другари... Комундетата си лаят, керванът си върви... И щом те са недоволни, значи нещата са добре!
06.10.2020 12:59 / Отговор
коментар Нямам думи да им опиша злобата на другарите от бсп, дпс, дсб, да България, възраждане която е в разпад, изправи се бг, движение 21, зелени някакви си, има такъв народ, абв, и ако има още лапачи на държавна пара!Много силно си бяха повярвали, че ще мачкат ГЕРБ, е да ама никой не им се хвана на излятата помия!!!Дори са учудени, че си плюят родината!
07.10.2020 12:58
РУСОФИЛИТЕ НЯМА ДА СМАЧКАТ БЪЛГАРИТЕ!............. ПОД КАКВАТО И ИМЕ НА ПАРТИЯ ДА СЕ НАРЕКАТ-
20 ПАРТИИ ДА РЕГИСТРИРАТ-ПО ДЕЛАТА ИМ ВЕДНАГА ГИ ПОЗНАВАМЕ!
ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ НАПРЕД!!
07.10.2020 22:13
Нина Така, така...Публикувайте плювните им. Нека си скубят косите. Защото въпреки нелепите нападки на червените и розово-зелените ,повечето евродепутати не възприеха техния вой.Нека българските граждани разберат кой кой е и кой работи за доброто на страната и народа.
06.10.2020 13:27 / Отговор
Вместо оплюване на България, дебатите се превърнаха в хвалене на България. Комунистите отдясно си мислят, че в ЕП ряпа ядат. Горките! Провинциални, злобни, платени, нечистопплътни човечета, които искаха да окалят България! Но всичко се връща на този свят. Онова ,което причиняваш на другите, много скоро се причинява и на теб! На изборите през март ляво-десните ще видят парламент само през крив макарон! А лайнарът Дайнов ще трябва да връща едни пари на едни хора..
06.10.2020 13:36 / Отговор
Бай Гроздан Евгений Лайнов кога успя да изтрезнее, кога прописа, шлякатарника алкохолизиран! Не е излизал със седмици от ракиджийницата в с. Миндя, само лочи първака и излиза колкото да отиде на кенефа на двора! Подпухнал е от пиене! Чак тука лъха на джибри от него, тъпака смотан!
06.10.2020 13:39 / Отговор
Бабка Ето, това беше целта!Много добре знаеха какви ще са дебатите, но сега вече си имат и причина да бълват срещу ЕС!Това е началото, за излизането на България от НАТО и ЕС! Сега ще започнат да агитират по т.н. „свободни” медии, как ни тормози ЕС!НАТО, как взима парите на пенсионерите и децата ни за въоръжение и колко хубаво беше по времето на соца!Ще го повтарят,докато ни промият мозъците и после .....Англия показа как става това! Русофилската партия си знае работата!Не ви ли прави впечатление ,как Нинова се загуби?Цялата схема е начертана и обмослена старателно някъде на Изток от нас!
06.10.2020 13:42 / Отговор
Двамата родоотстъпници, които от омраза и жажда за власт омаскариха Родината ни , са за съд за държавна измяна, наред с Радев и всички подбудители на протеста! Естествено, че който работи ,той греши,но тези изроди щяха да имат доверие, ако бяха заслужили! Само с диалог Бъчгария ще върви напред!
07.10.2020 16:55
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати