Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. След посещение на Корнелия Нинова - БСП-Варна е фактически унищожена

Мрежата

След посещение на Корнелия Нинова - БСП-Варна е фактически унищожена

Снимка:

Присъствах на най-ужасното позорище, водено лично от лидера на БСП, казва знакова социалистка

Автор: Албена Шавел, Фейсбук

БСП Варна е в мъртва хватка. Вълнението е мъртво. Труповете са сигурни. След днешното посещение на Корнелия Нинова, БСП Варна е фактически унищожена. Авторите на този погром имат имена. Освен председателят на партията следва да добавим и градския председател Борислав Гуцанов. Брилянтен тандем – олицетворяващ системата „гуцановщина“. Те, взаимно се хранят и допълват. И не е случайно, че на днешната среща стояха един до друг.

Всъщност, възтържествува гуцановщината, с която се боря от времето на председателството на Станишев, през Миков и до ден днешен на К.Нинова.

Присъствах на най-ужасното позорище, което БСП Варна, заедно с ИБ на БСП, водено лично от Нинова, може да сътвори. Не бих могла да си го представя, дори в най-кошмарните си сънища, че може да се случи нещо подобно.

Малко фактология.

Преди няколко дни ми се обади К. Нинова, за да ми каже следното:

1. Мен ме лъжат за истинското състояния на вашата организация;

2. Решила съм „да махна главата на Гуцанов – на площада“;

3. Ела в София да поговорим, за да изработим „алгоритъма“.

 

На което аз отговорих:

1. Вярно е, че те лъжат, но ти сама си избра хората, които да ти „пудрят“ главата. Днес, аз ти искам оставката, защото не успя да се справиш с феодално-мутренската система на „гуцановщината“, а минаха 4 години.

2. Аз съм социалист. И не мога да участвам в „махането на главата на площада“, на когото и да е било. Защото това също е „гуцановщина“. Затова си има Устав (основния ни закон) и пълен цикъл на отчетно изборни събрания, с предварително преброяване на реалните членове на партията в града и областта. Политическата оценка за работата на тази организация под ръководството на Б.Г. е задължителна, поне на НС на БСП.

3. Няма да дойда в София. Твоят алгоритъм е грешен, изначално.

И така, тя – Корнелия, дойде и се опита да махне главата на Гуцанов, но срещна цялата мощ на системата „гуцановщина“ срещу себе си, без да разбере и дума от разговора ни.

Замина си с подвита опашка.

Не познавам друг председател на БСП, който с такава упорита арогантност, почти яростно да върви към собствената си Голгота.

А системата „гуцановщина“ има дълбоки традиции и опит, за да оцелее. Тя знае как. Тя е родена от Ал. Лилов, след това е била хранена с всякакви протекции от Станишев, минала е през плахите опити да бъде извадена наяве от Миков, докато не стигнем до самата Корнелия – боркинята срещу „паралелната държава“, която я държа на трупчета почти 4 години. Умишлено. Тя е минала през всякакви опрощения на ОПКК, водена от М. Манолова. Тя знае всички уставни хватки.

И аз съм свидетел на това. „Гуцановщината“ е всеядна. Тя може да „печели“ изгубени битки и да изгуби всякакви избори, когато това и трябва. Последният ярък и крещящ пример е издигането на бившата царистка и „независима“ Клисарова за кмет на Варна, преди 4 години, която се класира ЧЕТВЪРТА, за „чести и слава“ на БСП. „Гуцановщината“ е присъдата на всеки редови социалист, днес.

И така, докато не се стигна до това позорище днес. Съвсем логично. Идва другарката Нинова и казва: „ ИБ на БСП, заедно с ОПКК реши да свали политическото доверие от Борислав Гуцанов. Да назначи за временно изпълняващ неговите задължения др. Христо Боев, докато не си изберете нов председател през септември.“

Настръхва ми косата и кожата от предчувствие за още една трагедия, която може да сполети и без това изстрадалата БСП Варна. Защото това решение не само гази Устава ни, но и още куп други закони на България, от административен порядък.

Председателят на градската организация на БСП Варна се избира от градската партийна конференция и само тя може да го освободи.

Но, на Корнелия не и пука за такива подробности…….. Тя е решила ТВЪРДО „да махне главата на Г. на площада“, дори с цената на това партията да бъде вкарана в безкрайни съдебни дела, А ХОРАТА ОКОНЧАТЕЛНО ОБЕЗВЕРЕНИ.

Онемях! Защото разбрах, че „новата надежда“ за борба срещу корупцията, политическия бандитизъм, мръсните договорки , с една дума – гуцановщината, е решила да се „бори“ с нея със средствата на самата гуцановщина.

За има няма 4 години К.Н. се е превърнала в част от самата „гуцановщина“.

ОНЕМЯХ!

Мъртва хватка. Да защитиш Гуцанов, че го „работят“ противоуставно е все едно да защитиш цялата му мутренска схема през последните 10-12 години.

Да защитиш Нинова е все едно да плюеш на Устава, основния закон на партията на българските социалисти.

Затова, аз ОНЕМЯХ!

Когато не знаеш как да постъпиш, е най-добре да постъпиш почтено!

Моята почтеност и разбирания за справедливост и другарство не могат да подкрепят две губещи страни, хванали се гуша за гуша в смъртна хватка за БСП Варна.

Още по-малко мога да приема, че алтернативата на Нинова за водещ политик във Варна е някой си Пилето. ……

Чували ли сте за него? Ако не, скоро ще чуете……  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив