Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Служебният кабинет пуска надути процедури за пътища, само за големи играчи

Мрежата

Служебният кабинет пуска надути процедури за пътища, само за големи играчи

Служебният кабинет пуска надути процедури за пътища, само за големи играчи - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Карлос Контрера

 

Служебният кабинет тихомълком е обявил процедури за над 3.6 млрд. лева за поддръжка на републиканската пътна мрежа (РПМ). Търговете са обявени от АПИ около 10 февруари. В новите процедури обхватът на дейностите и сроковете са увеличени. Де факто всичко, което отричаха и критикуваха служебните министри на Радев през 2021г., вече е заложено в договорите. Т.е. вече не е лошо, а добро. Става дума за извършване на основни ремонти по договори за текуща поддръжка, както и за по-дългите срокове на договорите. Преди се сключваха договори за 2 години, сега за 4. На пръв прочит прогнозните стойности май са и понадути. Така например кърпенето на дупка може да стигне до 63.5 лв. на кв./м, а кастренето на короната на дърво - 44.70 лв. за брой. Косенето пък излиза над 80 лв. за декар.

Очакваме как ще се развият събитията, защото е ясно, че без поддръжка не може. Обаче цялото това въртене нещата да се случат около изборите (крайният срок е средата и края на март за различните процедури) създава усещането за нещо неясно и нечисто. От друга страна пускането едновременно на всички големи пакети е знак, че процедурата е ориентирана само и единствено към няколко големи играчи на пазара, които могат да докажат наличието на техника за толкова кратко време. Хубаво е да се види и процедурата по индексиране на тези цени, защото явно и такава ще има в следващите години.

Оставам с впечатление, че служебният кабинет реши да действа сега, за да мине набързо темата покрай предизборните и изборните кахъри. Защо се прави така, мисля всеки може да предположи...

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети