Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Служителка в „Хиполенд“ отказала да коментира политика и проверки, обявиха я за „непросветена робиня“

Мрежата

Служителка в „Хиполенд“ отказала да коментира политика и проверки, обявиха я за „непросветена робиня“

Снимка:

Опит за разговор директно със служители във варненския „Хиполенд“ е направила журналистката Татяна Кристи. Упоритото настояване за интервютата без разрешението на ръководството на компанията е било прието с недоверие и притеснение, разказва сътрудничката на „Бъволъ“.

Ето нейния разказ:

„Днес взех детето и решихме да отидем в Хиполенд, мол Варна, за да подкрепим бизнеса. Магазинът беше празен, както и мола. Бях в приповдигнато настроение. Реших  да попитам служителите (две продавачки) какво мислят за ситуацията с фирмата им. Като разбраха, че съм журналист – казах от къде съм – показах карта.

Продавачките се уплашиха, извикаха управителката да говори. Управителката, много враждебно каза, че няма нищо да коментира. Убедена съм, че никоя от тях не бе чувала за Биволъ. Аз попитах управителката дали знае какво се случва в страната и с веригата магазини, за която работи. Тя ми каза, че нищо не знае, защото по цял ден работи и не е длъжна да знае нищо. Отказа да коментира всичко, защото било забранено.

Аз я питах – шефът ли е забранил? Тя ми отговори –„Не, аз така смятам.“ Аз казвам – тук съм да ви подкрепя. Тя – „нищо няма да коментирам.“ 

Забрани ми да направя снимка вътре в магазина. И ми поиска данните от картата и нервно вдигна телефона да звъни на някого -- като ми каза -- "нищо няма да пишете!"  Аз исках да купя нещо от магазина, но вече нямах желание и излязох. Дали виня тези жени за нещо ? Да, единствено за непросветеността и страха. Това се касае за много хора в България.“

Злочестите служителки са брутално „разкъсани“ от съмишленици на журналистката в коментарите под поста.

„Страхливите и невежи хора, са много страшно нещо!“, „…за този страх можем да виним единствено и само липсата на нормална образователна система и липсата на подкрепа за културата“, „Преклонена главица сабя не я сече“, „Робството е в душите на много хора - с него са се родили, в него са възпитавани, с него ще умрат“, „Следва да бъде незабавно уволнена“, „Тука е така! Дребни, свити души, с плътно затворени усти“ – това са само част от оценките по отношение на жените, които са се опитвали да работят и да избягват напора на упоритата репортерка.  


Коментари (15)

Аз не разбирам защо това е новина?! Никой на никого не е длъжен, за да бъде хулен и обвиняван. На мястото на тези жени аз също не бих се съгласила да коментирам, защото нямам доверие на никой журналист. Готови са на всичко и са безскрупулни. Съжалявам, но покрай сухото гори и мокрото...
04.09.2020 20:41 / Отговор
Долу манипулаторите! Бивол са манипулатори! Помним какъв зловещ театър разиграха с убитата "по политически причини" журналистка В. Маринова!
04.09.2020 20:41 / Отговор
Помня първата си и единствена среща с журналист по работа. Всъщност сблъсък., защото ме заплашваше. Наложи се да го свържа с директора, за да ме остави на мира. Беше отдавна. Изключително гнусни и нечистоплътни същества са.
04.09.2020 20:50 / Отговор
Йордан67 Пак "Биволъ" цитираха някаква гръцка, или македонска медия, според която онази жена направила снимките с чекмеджетата с пари и злато на спящия Тулуп е била убита.
Сега всички гербаджийски глупаци веднага може да скочат като Матросов да си защитават Тулупа. Ама ако се окаже вярно?
04.09.2020 21:17 / Отговор
Печатар Снимката с онези евра, които днес протестиращите хвърлят по полицаи и под път и над път. Фалшиви снимки с фалшиви евра, направени от производители на фалшиви новини с финансиране от Масква.
04.09.2020 21:53
Йордан67 Абе дърто хюмне, нали ако бяха фалшиви снимките и записите, нали Тулупа първи щеше да го отрече и да изреве. Щеше да впрегне всичките си слуги и прокуратура да открият фалшификатора и да го заврат в кучи гъз! Кой ще търпи да го обвиняват без вина? А този е минпред! Само че минпреда мазно се ухили, замълча, целуна па главата простата кърджалийска, тя се разнежи, защото властта е по важна от честта. А ти дърто хюмне, май си от последните глупаци останали в държавата, който вярва и гледа в устата лъжите на Тулупа и даже той да признае, ти не вярваш ! Той на такива като теб разчита, прост е, но знае че света ще свърши, глупаците не!
04.09.2020 22:05
Шестак йордан Ако се окаже вярно,поне ще спиш спокойно!Така си се притеснил за властта,че си мисля за психиатър,който ще ти е нужен спешно!Когато Бойко,твоята любов,така или иначе се махне от власт,какво ще правиш?Кого ще мразиш?Кой ще осмисля съществуването ти?
04.09.2020 22:19
Печатар Не зная колко трябва да си тъп, за да пробутваш версията за пачки в нощното шкафче. Никой човек, нормален или не, не си държи парите там. Баси колко сте елементарни, това само в Масква могат да го измислят.
04.09.2020 22:28
Наглостта "Решихме да отидем в Хиполенд, за да подкрепим бизнеса." Верно за това ли отидохте бе? Или отново за да тормозите, както обикновено, невинни хора. А на продавачката и да и се иска да каже - шефа е стиснат циция, няма да го направи и това не е свързано с това, на кое място по свобода на словото сме...
04.09.2020 21:48 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още