Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Собственикът на Hacienda Beach: Ако много си обичаш работата и си отговорен, нещата могат и да се получат

Мрежата

Собственикът на Hacienda Beach: Ако много си обичаш работата и си отговорен, нещата могат и да се получат

Снимка:

Когато се работи отговорно и се обясни на самите клиенти, че може да се забавляват безопасно и отговорно, не е толкова голям риска.  От друга страна иначе над 100 хиляди души са пред гладна смърт. Много трудно може да им се обясни защо това е така. Отговорният човек, където и да отиде, всичко може да е наред. Това коментира Димитър Тодоранов, собственик на Hacienda Beach пред Блиц по повод отварянето на нощните заведения.

Именно ресторантьорският и развлекателният бранш са сред най-засегнатите от кризата от коронавируса.

„Много хора от екипа са взели заеми, за да дойдат и да почнат работа. Когато чуха за това, което се случва, нашият осветител, например, който е един от най-добрите в България, казва - последният проблем ми остава епидемията, ние умираме от глад“, посочи Тодоранов .

Той признава, че дори самото отваряне Hacienda Beach е било с много въпросителни. Но независимо от всичко е бил решен и това лято да работи, защото е знаел, че от него зависят не само хората, които е наел, но и клиентите. „Трябва просто всички заедно да спасим туризма“, убеден е бизнесменът. 

„Редно е да се каже, че трябва да благодарим на премиера Бойко Борисов, който се осмелява да вземе решение между спиране на една индустрия, с недоволни хора и от друга страна да преминем към едно по-ново нормално по най-добрия начин.  Но не мисля, че най-добрият начин е да затворим и да си стоим по къщите. За пореден път премиерът показа, че е чул хората, които искат да работят и да се хранят“, твърди Димитър Тодоранов.   

Той е убеден, че дори и при сегашните условия бизнесът с туризма и ресторантьорството може да бъде спасен: „Ако имаш правилна бизнес стратегия, дори и с намален капацитет може да оцелееш. Основното е да опазим здравето на екипа ни и на клиентите.  Сложно е и всеки ден е предизвикателство. Ние имаме закрита и открита част, с тези промени наистина е голямо предизвикателство, но като основен обект на Южното Черноморие за нас е дори дълг да работим“, каза той.

Димитър Тодоранов разкрива, че самите срещи с министърката на туризма Николина Ангелкова са били изключително полезни за него и колегите му от бранша.  И именно разговорите, в които тя е обяснила как ще се случват нещата, са били онзи тънък момент, който е дал необходимото спокойствие в иначе така тревожната ситуация.  „Разбирам и Министерство на туризма в каква ситуация е, но и тяхната не е лесна. Виждам, че и Ангелкова и екипът ѝ идват и разговарят с хората, това успокоява хората, наистина.  Те трябва да бъдат сред хората. Всички от местния бизнес бяха по-големи оптимисти, когато се срещнаха с министър Ангелкова.  Затова и се опитвам да предам това на останалите - някак си трябва да намерим позитивизъм“, каза Тодоранов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още