Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Соня Колтуклиева: Ай-ай, на какви пачи яйца насади ястребът Румен Радев горката Корнелия Нинова

Мрежата

Соня Колтуклиева: Ай-ай, на какви пачи яйца насади ястребът Румен Радев горката Корнелия Нинова

Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

 Ай-ай-ай, на какви пачи яйца насади ястребът Румен Радев горката Корнелия Нинова. Всеки ден, от близо седмица, тя е принудена да се обяснява и така още повече размазва пейзажа.

Обявявайки, че ще се кандидатира за втори мандат, без дори да е имал предварителна среща с Корнелия Нинова, която го извади от пенсионерските пантофи в ЖК „Дружба“ и го качи на самолета на голямата политика, Румен Радев направо й се изплю в лицето. Нинова, изглежда не е гнуслива, защото замаза отявлената грубост на Радев, обяснявайки, че са се разбрали да говорят за президентските избори след парламентарните.

Добре де, защо в такъв случай Радев и Йотова не изчакаха до 5-6 април?! Какво толкова щеше да се случи, ако не бяха обявили намеренията си точно на 1 февруари? Абсолютно нищо. Освен да са прави онези, които твърдят, че президентът е искал да заглуши новината за проверката на ОЛАФ по скандална сделка, в която е замесено името и на неговия секретар по антикорупция. Когато същият този секретар беше задържан през юли 2020 г., Радев излезе на площада с вдигнат юмрук и изкрещя: „Мутри, вън”.

Нинова прости този ход на президента (била знаела за изявлението, но не били разговаряли за подкрепата на БСП), само защото си отдъхна, че Радев няма да направи своя партия, която да дръпне част от нейния електорат.

То беше ясно, че цялото президентско войнство няма да тръгне из страната, отдадено на партийно строителство. Както съм цитирала и друг път един президентски съветник - президентът иска комфорт. Комфорт!

Засега Нинова може да спи спокойно - няма друг силен играч вляво. Но дали си дава сметка, че ако (че когато!) Румен Радев не получи втори мандат, Деси и Мая може да поискат вкупом да я наритат от БСП?!  


Коментари (10)

кесо Ами просто червената мошеничка от Крушево попадна на още по-наглия червен мошеник от Славяново. "Много мошеници се навъдиха напоследък, Курни", би добавил в заключение героят на Райън О,Нийл от култовия филм "Шофьорът".
06.02.2021 15:05 / Отговор
ха ха откога червените лайна станаха ястреби,даже и въшката е по голяма от тоя боклук
06.02.2021 15:13 / Отговор
bullsheet Номера от селски вечеринки, сър! Аз лично съм се настанил на първия ред с пуканките и с кеф гледам как се ритат по кокалчетата.
06.02.2021 17:23 / Отговор
Бай Гроздан Е, ами че то си е съвсем нормално и в реда на нещата една патка да бъде насадена на пачи яйца да ги мъти! Тя за друго и не става! А „ястребът“ Рундьо Рундев е такъв прокиснал папуняк, какъвто едва ли има втори!
06.02.2021 21:43
А може би натрапената от Радев на Нинова сделка е следната: Нинова гледай да спечелиш изборите (това е по-скоро невъзможно, но поне да съставиш правителство с някой), за да управляваш и да работиш за моя втори президентски мандат и имунитет. Ако не ти се получи ще работиш за промяна на формата на държавно управление на президентска република за да управлявам аз. От сега да е ясно.
06.02.2021 19:07 / Отговор
Мина Каквито и сметки да си правят въпросните другари, ние сме тези,които ще сложим чертата отдолу.
06.02.2021 19:29 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още