Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Соня Колтуклиева: Да, Бойко Борисов е най-подготвен да стане министър-председател

Мрежата

Соня Колтуклиева: Да, Бойко Борисов е най-подготвен да стане министър-председател

Соня Колтуклиева: Да, Бойко Борисов е най-подготвен да стане министър-председател - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Да, Бойко Борисов е най-подготвен да стане министър-председател.

Да, Бойко Борисов е най-желаният от членовете и симпатизнатите на ГЕРБ кандидат за министър-председател.

Да, Бойко Борисов е най-одобряваният от Брюксел и Вашингтон възможен министър-председател.

Да, никой друг след Бойко Борисов не успя да докаже, че е по-добрият министър-председател.

Не, Бойко Борисов не може да се кандидатира за министър-председател. Защото всички политически пирани, кърлежи, медузи, слузести извънземни, катастрофирали  кресливци и маргинални миризливци ще нададат вой до небесата. Да храчат по Бойко Борисов е техният шанс да се надигнат от тресавището на неуспеха и да получат своите 15 минути слава.

Бойко Борисов всичко това съзнава. И не рискува да се провали шансът за съставяне на правителство, за да се спре сериала от уморителни избори. А уж бил имал гигантско его… Доказа, че може да го укроти и заключи.

Не, Бойко Борисов няма да стане министър-председател, но пак всички ще притичват да му се молят, умилкват и сътрудничат. Един такъв онзи ден си отиде от политиката, подавайки оставка, когато стана напечено.

Не, Бойко Борисов не бяга от отговорност. Нали държавата пак ще функционира, благодарение на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Всички през последните месеци искаха да се срещат с тях двамата, а не с Кирил, Асен и Академика. Те тези са розови мажоретки, а не диригенти на оркестъра. И народът кристално ясно го вижда.

… По време на пресконференцията на победилата партия, ошамарената дружинка от скривалището в Гела̀ се показа по Фейсбука. За да каже, че си иска реванша. Хахахаха! Все едно Божинката да иска реванш от Роналдо. Бегай, бе! Скрий се!

Това тъпо изявление от гората си заслужава труда само, ако двамата бизнес-ортаци рекламират чай от гущерка, пачи пера и посечена трева срещу нощно напикаване, заради страхова невроза.

Така се прави в разпарцелирана политическа среда: преговорни екипи, разговори, компромиси, общи решения... Всичко друго е анархия. От която всички ние губим. Не печели даже Румен Радев - извън президентството, критикарството и медийната еуфория, той е просто един физкултурник с атлетична фигура и славно минало на пилот-изтребител, който не е помирисвал война. За разлика от ген. Венцислав Мутафчийски, например, който можеше да ни стане президент, ако не бяха прокопиевите перачки и телевизионните теляци на Спас Русев и компания. Но това е една друга тема.

Народът има нужда от политици с кураж и решителност. А помиярите нека си лаят. И на воля из шубраците да пикаят. Да изкопаят землянки, за да си скрият кеша и да се спасяват от гнева на Народа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати