Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Соня Колтуклиева: Изчисти си жанровете, Слави, за да не отиде всичко в джаза

Мрежата

Соня Колтуклиева: Изчисти си жанровете, Слави, за да не отиде всичко в джаза

Соня Колтуклиева: Изчисти си жанровете, Слави, за да не отиде всичко в джаза - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на журналиста Соня Колтуклиева

Ей, Слави, откога пък си станал толкова чувствителен към заплахата от „зловещо плюене и омраза“?! Откога те впечатлява „сипенето на жлъч и омраза“?!

Ти си в занаята, наречен шоу бизнес, от 30 години - ругал си и са те ругали; бълвал си змии и гущери и срещу теб са бълвали; омаскарявал си хора и теб са те заливали с помия… не си ли обръгнал вече?! Новаците ли жалиш, тях ли предпазваш? Ами, те пък минаха през две ожесточени предизборни кампании, едва ли ще ги стресира малко хейт.

Не, Слави, причините да оттеглиш вчера проекто-кабинета на „Има такъв народ“ са съвсем други…. Не се правииии, както казваше от парламентарната трибуна един депутат, с когото ти твърдиш, че нямаш нищо общо и ние ще го приемем на юнашко доверие, дет’ се вика; ама и да имаш - твоя си работа.

Слави, едно време, сигурно помниш, имаше музикална рубрика по Българското радио: „От зала в зала“. Ти прехвърли своите другари и сподвижници от шоу в шоу. И като за шоу-то в парламента нямат равни на себе си: лафовете им се разнасят от екрана, от Фейсбук и Туитър и веселят угрижения от бита си суверен.

Слави, за по-сериозната работа ще те посъветвам: нека сценаристите станат „господари на мълчанието“. Имаш в парламентарната си група кой да говори по важните теми и да води преговори с останалите парламентарни групи:  Любомир Каримански, Иван Хиновски, Радостин Василев, Виктория Василева, Георги Георгиев, Пламен Николов, Пламен Данаилов, Пламен Абровски…

Слави като музикант знаеш, че смесването на жанровете може да доведе до хайдушки пънк или до фолклорен рок…до някаква неописуема магия, но може и всичко да отиде в джаза.

Изчисти си жанровете, Слави, за да не отиде всичко в джаза.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети