Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Соня Колтуклиева: Вие, г-н Радев, живеете в паралелна (не)реалност

Мрежата

Соня Колтуклиева: Вие, г-н Радев, живеете в паралелна (не)реалност

Снимка:

От профила във Фейсбук на журналиста Соня Колтуклиева

Както обикновено Цветан Цветанов си говори наизуст и какво - чул, какво - не разбрал, бърза да се изявява. Както обикновено, президентът Радев, който ще си остане докрай аматьор в политиката, бърза да се съгласява.

По време на седянката в президентството, лидерът на българските републиканци ( знам, че буди смях, но останете за малко сериозни, моля ) казва така: „Искаме да предложим за българските граждани, живеещи в чужбина, които са над 2 милиона, да имат възможност да гласуват по пощата.“

Я да хвърлим един поглед на действителността!

Аз в момента съм в Лондон, може да съм тук и за изборите. Обединеното кралство е в локдаун до 15 февруари, съществува вероятност локдаунът да бъде удължен до лятото, защото смъртността от Ковид-19 достигна небивали размери - 83 203 починали, 3 160 000 активни случаи.

Всичко в държавата е затворено, с изключение на хранителните магазини и аптеките.

Как Цветанът на мисълта си представя, че българите ще получат бюлетини?

Ще се изтеглят по интернет ли? Това означава всеки българин в Обединеното кралство да има компютър и принтер у дома си.

Ще се вземат от посолството ли? А как ще се стигнe до Южен Кензингтън, след като е забранено да се излиза извън квартала, ако не е по спешност - глобите са от 200 до 10 000 паунда за нарушаване на правилата на карантината. Да не говорим колко е рисковано  продължителното пътуване в градския транспорт.

Ще се получават по куриер ли - кой ще изпрати няколко десетки хиляди бюлетини по куриер? Посолството в Лондон едва ли разполага с адресите и на половината от българите, живеещи в Обединеното кралство.

Случка с мен от вчера. Трябваше спешно да изпратя документ от Лондон до София. Много от пощенските станции са затворени още от първия локдаун през март. Пред работещия Post office ( 9:30-17:30 ч.) на High Street Kensington се извиват огромни опашки; аз трябваше да чакам 45 мин. отвън на дъжда и още 15 мин. вътре. ( Един друг въпрос е защо институциите в България не признават документи, подписани и сканирани, изпратени по интернет, след като цял свят ги признава).

С Royal Mail за 5 странички, за получаване до 3 дни ( негарантирано, заради пандемията!), с проследяващ номер и подпис на получателя, платих 52 паунда, около 120 лева. С DHL е по-скъпо и по-сложно, куриерите не могат да идват на адрес за взимане на пратки, заради опасността от заразяване с Ковид.

Кажете ми сега как ще гласувам по пощата от чужбина по време на пандемията, на която не й се вижда краят, а президентът Радев закова датата на изборите на 28 март ( преди да се разколебае и да започне да се консултира, предизвиквайки укори и откровени подигравки )?!

Много сложно става и гласуването в изборни секции, защото зависи изцяло от епидемиологичната обстановка в съответната държава.

Така че, който много иска да гласува, ще трябва да се прибере в родината, стига да летят самолети и в България да не е въведена карантина за пристигащите.

... Това е положението, г-н президент.

Вашите седенки в президентството са ми просто смехотворни.  И са толкова нелепи. Защото Вие, г-н Радев, живеете в паралелна (не)реалност. И нямате представа от реалността.              

                                                                                                                                                     


Коментари (25)

тъжно Комунистите от ГЕРБ и съветската мутра Борисов яко активираха подчинените си да надуят пропагандния балон.
14.01.2021 08:54 / Отговор
Скрий се бе, Трол! Прочете ли за какво е статията , или цвъкаш просто ей така за норматива! Или държиш първи да си пуснеш миризмата ,че да усмърдиш целият форум ? Скапаняк!
14.01.2021 09:28
до ГЕРБерския платен трол ГЕРБ искат избори с колкото може по-ниско участие, минимум прозрачност и максимална тежест на клиентелните мрежи, на контролирания и купения вот. Затова не харесват гласуването по пощата, не харесват излъчването на броенето на бюлетините в реално време, не допуснаха реален независим одит на машините за гласуване и техния софтуер. Отпорът на статуквото има съвършено конкретна цел - да не позволи на гражданите да контролират изборния процес, а на хората, живеещи зад граница да участват пълноценно в изборите.
14.01.2021 09:47
Нещо да кажеш??? Трольо, твоите комунисти драпат да закрият комисията по досиетата, но ГЕРБ и сега не им позволиха!!!
14.01.2021 09:48
Ха, ха! Третият пост клише се копира под всеки пост.
Никаква кретивност на платените тролове!
14.01.2021 09:50
до ГЕРБерския платен трол ГЕРБерско тролче, нали искаше коментиране по това, което е писала КТБолтуклиева? Сега отново отклоняваш в друга посока. Комунистите ГЕРБ искат избори с колкото може по-ниско участие, минимум прозрачност и максимална тежест на клиентелните мрежи, на контролирания и купения вот. Затова не харесват гласуването по пощата, не харесват излъчването на броенето на бюлетините в реално време, не допуснаха реален независим одит на машините за гласуване и техния софтуер. Отпорът на статуквото има съвършено конкретна цел - да не позволи на гражданите да контролират изборния процес, а на хората, живеещи зад граница да участват пълноценно в изборите.
14.01.2021 09:51
Покажи всички
Е, бре, Тартакович, вече не си ли сред първите на барикадата?!...
14.01.2021 09:44 / Отговор
!!!!!!!! Троловете на корумпето Цецо Асансьора са налазили форума! Бият рекордите на Кутев!
14.01.2021 18:25
Пацо Консултациите при Радев са просто "преброяване на дивите зайци"... Колкото и да се консултира по-умен няма да стане... По скоро "брои джепането" на което може да разчита при недомислените си престрелки с "вятърните мелници" на властта. Или стяга редиците на амбициозните и нереализирани до момента малобройни "групички по интереси", за да ги използва за своите интереси.
Кухар...
14.01.2021 10:50 / Отговор
Жужа Явно в далечната Англия г-жа Колтуклиева нещо не е доразбрала ,че Цветанов обяви за готовноста на партията за избори на 28 март,но и това че най разумно е да се избере по късна дата а именно 18 април.Колкото до гласуването по пощата на нашите сънародници в чужбина и локдауна ,да се надяваме до тогава да се облекчат мерките.
14.01.2021 11:13 / Отговор
Борил Само ГЕРБ имат полза от ниска избирателна активност и ще направят всичко това да е така.
14.01.2021 11:18 / Отговор
Само ГЕРБ нямат полза от фалшификации на изборите и да се надяваме, че ще направят всичко да не стане така. Айде викайте и Джули и Чохи да повторят колко ни е страх от Цветанов.
14.01.2021 11:24
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още