Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Соня Колтуклиева за Ицо Лодкаря, Киро Моркова и Каката

Мрежата

Соня Колтуклиева за Ицо Лодкаря, Киро Моркова и Каката

Соня Колтуклиева за Ицо Лодкаря, Киро Моркова и Каката - Tribune.bg
Снимка:

Разговаряхме с Бойко Борисов по телефона, поспорихме разпалено. Според него, по-добре е да се състави правителство с 3-я мандат, защото пропадането ще е драматично: българите ще се върнат от планини и морета, ще погледнат в празните хладилници и в пощенските кутии с натрупаните сметки; ще се разгневят на управляващите и ще ги накажат на изборите след 2-3 месеца. Аз му опонирах: всеки ден във властта на тази банда авантюристи е пагубна за България.

Но иначе, Бойко Борисов е прав: 40% увеличение на парното, скъп ток, няма газ; средната европейска инфлация е 9%, у нас е 20%; хлябът поскъпва, въпреки премахнатия ДДС… От десетина дни съм на гости в Париж – в Monoprix пазарувам повече хранителни стоки, отколкото за същите пари у нас в “Била”; вече установих тази разлика в Лисабон и Виена; българинът се изхранва с много по-голяма част от заплатата си, отколкото гражданите в повечето други страни от Европейския съюз … Е, нека някой променкаджия ми каже, че това е нормално бе, аз ще му кажа да отиде да се гръмне!

Мисля, че всеки базисно почтен човек трябва да има таван на компромисите, за да уважава себе си. С четворната коалиция се стигна до the-point-of-no-return, прескочен е вече онзи рубеж, след който няма връщане назад.

Христо Иванов има законното право да кандидатства за титлата “двуличник на републиката”, най-много Радостин Василев да го догони по трасето. Когато изгря звездата на Кирил Петков, щедро засипван с дарове от президента Радев и посланик Херо Мустафа, Христо Иванов го беше нарекъл “Киро Моркова” – в разговор с Мая Манолова, която пиела кафе с приятели пред “Макдоналдс” на площад “Славейков”. Защо “Моркова”ли? Заради проВиотика му, дето е някаква миризлива смес от моркови и блатни кокичета.

По-сетне Христо Иванов беше разсмивал депутатска компания от ИТН, разказвайки как е изгонил “просто Киро” от “Да, България”, с имейл, дори не си направил труда лично да го уведоми за решението си. В навечерието на вота на недоверие пък, на депутат от ДПС беше обяснил, как разтревожено казал на Киро, че напускането на четиримата министри от ИТН ще доведе до падане на кабинета, а премиерът му отговорил: е, много важно, ще ги заменим с други четирима, имаме си 63-ма депутати, ще си прокараме кабинета… Киро всичко е прочел до половината, та и в този случай, без да прави сметка, че му трябват 121 гласа за кворум…хахаха, присмял се Ицо Лодкаря.

Христо Иванов навярно е научил наизуст книгата “Колко е важно да бъдеш адаптивен”, което на прост български език означава: хич да не ти пука, важното е да си на власт.

 

Да припомня ли: Христо Иванов най-напред нарече Бойко Борисов “мутра” в издание на своя покровител Иво Прокопиев, после започна да му вика “шефе”, след като Румяна Бъчварова, на която дъщерята и зетят работят в издание на Иво Прокопиев, го заведе при лидера на ГЕРБ, който пък го направи министър на правосъдието от квотата на ГЕРБ…

По-подир имаше крясъци “Мутри, вън”, резониращи на вдигнатия юмрук на президента Радев, който до лятото на 2020 г. беше “путинист” и “проект на ген. Решетников от КГБ”… ноооо, наш’те демократи-жълтопаветници не са гнусливи; имат кратка памет и притежават рециклирана съвест.

Както ведро се подигра Кристиан Шкварек: “Преговорите за третия мандат между комунистите и децата на комунистите текат с пълна сила. Хотели как лучше, а получилось как всегда.”

Моят невидим приятел Слави Трифонов пак нещо се обърка, май ще трябва отново да му пиша: Слави, събуди се, осъзнай се, разгневи се! Знам, че Любомир Каримански е говорил единствено от свое име, твърдейки, че Слави ще се отстрани, а Тошко ще се сниши. Нищо подобно! Знам, че Шоуменът и сценаристите не мислят така. Но е време не да подават ръка на бившите си партньори-неприятели, а да се стегнат и да започнат да се готвят за избори. Ликът на Слави помръкна, но неговата харизма е жива; макар и замерян с кал от предателите, той си остава легенда. Кирил&Асен му откраднаха една магистрала фенове, време е да си ги върне, защото всички са наясно, че ПП “Пълен провал” ги излъга – знаят, болезнено дълбоко знаят, но не смеят да си признаят.

Шапка му свалям на президента Радев! Той се научи да играе политически билярд – удря с една топка, която уцелва няколко други. Даде 3-я мандат на БСП – дааа, така е добре: електоратът му е благодарен, нали е техен човек. Заложи две бомби под стола на Корнелия Нинова: първата: председателката на БСП да се гъне и усуква около сините врагове на червената идея, но да не успее да прокара правителство; втората: да обере негативите от управлението през следващите есенно-зимни месеци, белязани с недоимък и студ. Корнелия Нинова се усеща за тази заплаха, затова гледа да пробута премиер от другата партия – то ли Даниел Лорер, то ли Никола Минчев.

Най-много ме забавлява в цялата интрига прикритата война между “Чаталджа” 3 и “Шишман” 18: Асен&Лорер срещу Киро&Петко.

Комшиите Асен Василев и Даниел+Виолета Лорер, Андрей Гюров, Евгени Ангелов, милионерът Гури и царският Спас, искат избори, за да прецакат Кирил Петков, Лена Бориславова, Петко Петков и файтона отцепници от четата на Слави, за да се отърват от всичките тях вкупом и завинаги. Насърчават ги онези социологически проучвания, които подреждат ПП близо до ГЕРБ. Значи, правят си сметката те, можем отново да яхнем властта и да седим на мястото на кочияша, а не зад опашката на коня.

А пък бърборин Радостин и ренегатите щели да правят НПО, за да се вливат в ПъПъ-то. Да, де, ама Даниел Лорер не давал и дума да се издума на тази тема.

Стефан Янев потъна. Единствените новини за него са плювките от бившата му любима, Ралица някоя-си; но пък нейното елиминиране може отново да стопли отношенията му с президента.

Ей, така, добри хора, изглежда сега милата ни Родина. Не ви стигат парите ли? Е, та, какво от това, те си стягат правителство, какво им пука?!

Коментар на Соня Колтуклиева 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати