Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Соцдрамата продължава: Заради липсата на пари БСП освобождава три етажа от „Позитано“ №20

Мрежата

Соцдрамата продължава: Заради липсата на пари БСП освобождава три етажа от „Позитано“ №20

Соцдрамата продължава: Заради липсата на пари БСП освобождава три етажа от Позитано №20 - Tribune.bg
Снимка:

Ще ги връщат на областната управа

Източник: Breaking.bg

Паричната криза, налегнала Българската социалистическа партия след орязването на партийните субсидии, продължава да взима жертви. След течащите в момента масови съкращения на хора от партийния апарат, столетницата ще връща три етажа от сградата на ул. „Позитано“ №20 на областната управа, твърдят източници на сайта.

Това се прави от безпаричие. БСП е единствената партия, която не върна надвзетите партийни субсидии в размер на 4 299 690 лв. Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви през юни, че нямат такива пари, а ще чакат следващия транш от партийната субсидия, която вече е намалена на 1 лев за глас.

В партийната централа вече текат съкращенията на апарата от 164 души, като най-вероятно секирата ще остави едва 20 души на щат.

Партийните финансисти обаче пресметнали, че съкращенията няма да помогнат и се налага партията да освободи три етажа от сградата на „Позитано“, за която плаща наем.

Пред социалисти финансистът на Корнелия Нинова Александър Ненчев заявил, че БСП трябва да остане само на два етажа от сградата. Това вероятно ще са четвърти и пети етаж, където в момента се помещава партийният орган „Дума“.

Останалите етажи ще бъдат върнати на областната управа за даване под наем.

Вероятно голяма част от съкратените ще заведат дела за възстановяване на работа. Това ще доведе до още съдебни разноски за БСП и изплащане на компенсации за периода през който служителите не са работили.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Жоро Сами се насадиха в такова положение...
Хвърлиха се след Нинова от покрива ,с главата надолу .
За родину за грипену...
По ташак социалисти не съм виждал до сега...
Надминаха Жан Виденов...
19.08.2019 22:24 / Отговор
Ботев Е, Гергов, Божоинов Станишката, Мишо ДАМАДЖАНАТА, АНГЕЛЧО Найденов, са друга работа! Вечна дружба с ГЕРБ! И Боко навеки!
21.08.2019 19:42
Зара Чест ще бъде България да има почтени политици ката Жан
Виденов
20.08.2019 10:22 / Отговор
К. К. Да, чест ще бъде да фалират 26 банки. А още по-голяма чест ще е доларът да стане 3000 лв. и повече! Голяма, много голяма чест... А иначе Виденов беше безукорно честен унищожител на България. Колко ли хора умряха от този катаклизъм? Няма значение, щом я имаме виденовата чест, не зима...
20.08.2019 21:14
Ботев Банките ги ФАЛИРА МВФ бе, баламурник! Как нео разбра 23 години, след като Костов веднага подписа споразумение с МВФ! Намеси се и шайката около Луканов, а Виденов отказа собствеността на трубите д а е руска или на Лукановия клан! Рем Вяхерев - шеф на Газпром е крещял назаседаное н МС Виденов:"Ей, момченце, ще те размажа!" Това е стенограма! Колко от продажна гмежслед Воденов, начело с Костов, са постъпили като Виденов, а? Простака от Банкя ли, Царя, Първанов? Колко?
21.08.2019 19:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати