Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Станишев към Туск: Мисията на ПЕС и ЕНП е да защитим европейските ценности и да съхраним европейския проект

Мрежата

Станишев към Туск: Мисията на ПЕС и ЕНП е да защитим европейските ценности и да съхраним европейския проект

Станишев към Туск: Мисията на ПЕС и ЕНП е да защитим европейските ценности и да съхраним европейския проект - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ПЕС е доволен, че източноевропеец застава начело на ЕНП

Сергей Станишев, Фейсбук

"В поздравително писмо до Доналд Туск, който беше избран за президент на ЕНП, изразих удовлетворението си, че още един източноевропеец застава начело на голямо политическо семейство в #Европа. Това е от особено значение предвид липсата на регионален баланс на високите нива на европейските институции, което засилва чувството за разделение сред европейските граждани.

Левицата и десницата са и ще продължат да бъдат на противоположните полюси на политическата арена в Европа. Въпреки това, този идеологически сблъсък е ключов за запазване на демократичната политическа система и за произвеждането на политики, задаващи посоката за бъдещето на Европейския съюз.

#ЕС е създаден въз основа на споделени ценности като демокрация, върховенство на закона и зачитане на основните права. Но днес крайнодесният национализъм и популизмът продължават да разрушават структурата на нашите общества, като настройват народите едни срещу други и издигат огради помежду им. Макар опазването на тези ценности да е важно за всеки гражданин и задължение за всяка институция, европейските политически семейства имат ключова роля в това отношение. Те имат отговорността категорично да се разграничат от подобни пагубни идеологии. Вярвам, че мисията на #ПЕС и ЕНП е да защитим европейските ценности и да съхраним европейския проект." 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети