Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Стоил Яков: Слави е в политиката от 20 години

Мрежата

Стоил Яков: Слави е в политиката от 20 години

Снимка:

Стоил Яков, Фейсбук

"Няколко прости факта по темата „Слави влиза в политиката“.
Факт първи: Слави отдавна е влязъл и се меси в политическия живот на България. Човек участвал активно в създаването на партии, издигането на кандидати, който инициира референдуми, не е нов за политиката. При Слави тази новост е поне от 20 години.
Факт втори: И парламентарни, и извънпарламентарни партии се отнасят с насмешка, но и със страх, към възможността Трифонов да пренареди политическата карта
Факт трети: Самият Трифонов не желае лесно да се раздели с комфорта на изобличител от телевизионния екран
Факт четвърти: За проекта се говори от години, но сега, когато е обявен, той ще се случи така, че да пропусне първите възможни избори – местните. Иска да се възползва от недоволството на хората, но не и да предложи решения на проблемите им. Друго логично обяснение няма.
Факт пети: Соченето с пръст от екрана и обиколките по концерти са много далеч от същинската политика, работата на терен и тежките решения, които изисква активната политика.
Факт шести: Политиката е състезание между идеи, тяхното представяне и налагане
Факт седми: Избори се печелят не с коментари и анализи върху поведението на потенциалните опоненти, а с анализ на данните и ситуацията, и с много работа.
Но появата на Слави на политическия терен, подобно на масовото участие на инициирания от него референдум, трябва да послужи за сигнал. Нещо видимо не работи в публичния живот на България. Българските граждани не търсят непременно месия. Това обикновено им се вменява от различни говорители, сред които и неизбрани политици. Българите искат по-справедлива държава и възможност за честно и почтено развитие. Недоволството им е факт и не трябва да си затваряме очите пред него. Ако имаме достатъчно смелост и сила ще видим собствените си грешки и пропуски. За да работим за силна държава...за силна България в обединена Европа"   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още