Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Стоян Радев: Петков да отказва с принципни аргументи, а не с едни лоши не може, с други – може

Мрежата

Стоян Радев: Петков да отказва с принципни аргументи, а не с едни лоши не може, с други – може

Стоян Радев: Петков да отказва с принципни аргументи, а не с едни лоши не може, с други – може - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Стоян Радев

Кирил Петков каза, че корупцията и руското влияние в България са едно и също. Сега отхвърля предложението на ГЕРБ и иска Борисов да си понесе последствията. Добре. Но Кирил Петков няма проблем да се коалира с БСП (с руското влияние, т.е. с корупцията) и да издига кадър на комунистическите служби на най-висок пост в йерархията на държавната репресия. Това означава, че Кирил Петков не се интересува от законосъобразността по принцип, а е готов да се съюзи с най-големите нарушители на закона в новата ни история, да си партнира с тях и да разчита на тяхната явна и скрита подкрепа, да подчини поведението на ръководената от него партия на личната си “Борисов обсесия” само и само да получи собствено удовлетворение.

Когато имах възможност да кажа нещо на ПП в директен разговор, най-важното, което избрах, беше: мислете за свръхзадачата, не за малките битки, не за персоналните пристрастия, не за обидите и желанието за възмездие, не за победите и печалбите, а за смисъла, без който нищо няма значение, и най-силните, и най-богатите рухват, когато загубят смисъла, за да го пазите, помнете, че тъмната страна те изкушава да се гневиш, да отмъстиш, да накажеш, да си отгоре, смисълът се съхранява, когато постигаш справедливост, без да минаваш оттатък, като оставаш на светло.

Та… Естествено, че Кирил Петков може да отказва на ГЕРБ с принципен аргумент - това е част от идентификацията на ПП, нейна основна отличителна черта в националното политическо състезание, в предизборната надпревара. Но ако аргументът е наистина принципен, той трябва да бъде потвърден във всички случаи, а не е, защото с едни лоши не може, с други - може. Двойният стандарт няма как не помрачи чистия образ на промяната, а той е най-големият й ресурс. Без него те стават напълно несъстоятелни.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети