Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Стоян Радев: ПП и ДБ жертваха достойнството си за БСП и се съобразиха с прокремълската позиция

Мрежата

Стоян Радев: ПП и ДБ жертваха достойнството си за БСП и се съобразиха с прокремълската позиция

Стоян Радев: ПП и ДБ жертваха достойнството си за БСП и се съобразиха с прокремълската позиция - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на режисьора Стоян Радев

ПП и ДБ пожертваха достойнството си, за да запазят управленската коалиция с БСП, и се съобразиха с прокремълската позиция по отношение на войната в Украйна. Правителството не подкрепи мерките, които повечето европейски държави подкрепиха. По време на кампанията на ПП беше забранено да говори за геополитика и темата отново беше внимателно избягвана, за да не се загубят гласове.

ГЕРБ предложи военна подкрепа още в предишния парламент, обяви категоричната си позиция и по време на кампанията, като Гари Каспаров избра да подкрепи официално именно тях по тази причина.

Пиша това, защото открито заявената подкрепа за Украйна се оказа, че не е пречка да бъдат спечелени изборите. Тези, които се наведоха, не спечелиха от това навеждане. Остана им да повтарят, че евро-атлантизмът на победителя в изборите не бил от сърце, но и от това не спечелиха.

На днешната пресконференция ГЕРБ отново постави противопоставянето срещу Путиновата агресия като условие за участие в следващия кабинет, беше повторено много пъти, но загубилите изборите и техните коментатори предпочитат да твърдят, че не било така. Не е ясно какво се надяват да спечелят от тази дезинформация. Видя се, че няма защо темата Украйна да се заобикаля или да се преиначава чиято и да е било красноречиво изразена позиция по въпроса.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати