Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Стратегията на БСП: Да забравим и да лъжем

Мрежата

Стратегията на БСП: Да забравим и да лъжем

Снимка:

Коментар на Евгени Петров – Gendo, vevesti.bg


Спомняте ли си каква стратегия избра Корнелия Нинова още с идването си на власт в БСП? „Всички сме виновни за миналото, било каквото било, започваме на чисто“.

О, колко „благородно“ и колко удобно. И същевременно колко лицемерно, защото миналото е свързано именно с провалите на социалистите в управлението – от Лукановата зима през Беровото безвремие до фалита на банките и провала на кабинета „Орешарски“.

Пито-неплатено, но пък позволява сега на БСП отново да иска да седне на софрата под предлог, че управляващите едва ли не затриват България.

В интервю за „Фокус“ икономистът Красен Станчев обаче припомня: „България е най-бедната страна не заради ЕС, а заради управлението й през 1995-1997 г. Ние сме страната с най-бързо растящи доходи за последните 14 години и това е осезаемо за хората.“

А генезисът на поредния фалит на България най-подробно и задълбочено можете да прочетете на около 50-ина страници в „Свидетелствата…“ на Иван Костов.

Този фалит остави отпечатък върху социално-икономическото развитие на България за десетилетия напред, няма как нито да го забравим, нито да си обясним сегашното ни състояние, което с лъжи и омраза ни описват от БСП.

Продължаваме да сме най-бедни, но стопихме външния дълг от близо 180 % от БВП преди двайсет и две години до един от най-ниските в ЕС.

ЕС ви казва, че икономиката расте, докато от БСП ви казват, че държавата банкрутира.

Рейтинговите агенции повишават кредитния рейтинг на България, докато от БСП ви казват, че доверието в страната ни рухва.

Дефицитът, наследен от Орешарски се стопи, докато от БСП ви казват, че България се управлява мафиотски.

А на повтаряната по гьобелсовски лъжа от Елена Йончева за крадените по 11 милиарда евро всяка година се смеят и студентите-първокурсници в икономическите училища.

Известно е правилото на Бисмарк, че най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов.

За БСП това не важи. Те си лъжат постоянно.  


Етикети БСП

Коментари (2)

КУР_ЗА_БКП-2_ГРЕБ и ЧУК ЩОТО ПОЖАРНИКАРА "БУДА" Е МНОГО ЧЕСТЕН..... ПАПАТА МУ БИЛ КАЗАЛ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СТРОИ МАГИСТРАЛИ И МОСТОВЕ.... АМА НИКОЙ ДРУГ НЕ Е ЧУЛ....
09.05.2019 06:48 / Отговор
Лост Ако ти си този никой,много ясно да не си чул,такива като теб чуват само това което искат и което им отърва.
09.05.2019 13:33

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема