Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Светльо Витков с теория защо акостирането на гумената лодка на Росенец е режисиран „екшън”

Мрежата

Светльо Витков с теория защо акостирането на гумената лодка на Росенец е режисиран „екшън”

Снимка:

От Фейсбук профила на Светльо Витков

Елементарно, Уотсън!

Ще отговоря на въпроса и ще приключа темата: Защо считам акостирането на гумената лодка с Христо Иванов на Росенец за режисиран “екшън”.

Приближаването на плавателен съд към охраняем обект ще бъде забелязано от гардовете. Първото им действие е да идентифицират лицата, да преценят дали са въоръжени и каква степен на заплаха представляват.

Христо Иванов - два пъти министър на правосъдието, е достатъчно разпознаваем и охраната е уведомила веднага лично Доган за пристигането му, за да получат указания какви мерки да предприемат.

Видно е, че хората от лодката стриймват с телефон и поведението на охраната ще бъде запечатано. Тук вече идва въпросът: Какви указания са получили гардовете и най-важното - защо им е наредено да откажат достъп на Иванов и компания да слязат на брега и да действат агресивно пред камера, като впоследствие поругават и българския флаг?

Такива действия са всичко друго, но не и професионални, дори от страна на нощен пазач на паркинг, камо ли на про-гардове, които се “оказват” и служители на НСО.

Нормалното поведение на охраната е - Иванов и компания да бъдат допуснати да слязат на брега безпрепятствено. Гардовете да ги посрещнат и изпроводят до входа на сараите и да ги оставят да снимат на воля. Там да ги посрещне Доган, да покани вътре Иванов, а снимащите да останат навън. В частен имот, дори да е на общинска земя, правото да се снима е с изричното разрешение на домакина. Ако почетният председател на ДПС не е бил там, то гардовете любезно можеха да посрещнат Иванов и компания, но да не ги допуснат вътре в сараите. Това е естественото поведение на домакин и на охрана към провокация, която не включва заплаха за живота.

Двата детайла: отказът на достъп на български бряг и поруганият български флаг (има и рима) - са “кукичките” на негодуванието, на които всеки наричащ себе си българин, би трябвало да се закачи веднага. Липсата на тези два детайла, обезсмисля до голяма степен ефекта от цялата акция. Отделно, сценарият е препратка към Радецки и Христо Ботев и свалям шапка на сценаристите.

Затова и считам, че този “екшън” е добре режисиран и изпълнен. В него участват, както Иванов/ Прокопиев, така и Пеевски/Доган. Сценаристите, режисьорите и актьорите играят в един филм.

Втората хипотеза е, Иванов да е изпратен на тази спец-акция от Борисов или Божков, но тя може да издържи, само ако гардовете са под техен контрол. Затова и тази хипотеза отпада.

Третата е, Иванов сам да е измислил и изпълнил тази акция, но дори да я приемем за вярна, поведението на гардовете прекалено “услужливо” допринесе за търсения от Иванов и компания ефект.

Не трябва да си Шерлок Холмс, за да вържеш две и две.

P.S.

Дали е случайност, че оправдателната присъда на Прокопиев, Трайков и Дянков дойде 10-тина дни преди акцията на Иванов?

Вие решете...  

 


Коментари (9)

Тартаковер Светльоооо, Светльо... Ще ти припомня само част от онова което някога пеехте с "Хиподил" :Аз съм вече бита карта
Ставам рядко за айран

Хладен, като Баба Марта

и изобщо съм насран....
28.07.2020 18:31 / Отговор
Асен Мунчо,гледал,какво пише,по плакатите,на протестърите и му ставало ясно,какво искат .
А ,гледали,какво пише във хорумите,че го изкараха,най,долния,най гадния,най отмъстителния,и то не ат вчера и днес
Достоен човук не би издържал,на подобни хули,но нали власта е сладка работа...юруш,,народа да си говори каквото иска,тою да лапне целия кокъл,,,апйк,ако и да си говори народа
28.07.2020 21:56 / Отговор
Пацо Доган си е Доган, там справедливостта не се постига чрез сценки по брега...
Ама този Хр. Иванов е баси и дрисъка - не се ли е виждал в огледало ами тръгнал да се намества - като Лупи, Мая,Татяна и останалите недоразумения. Липсва само Евгений, ама той след атаката на мавзолея се скри някъде по етажите...
29.07.2020 14:43 / Отговор
Милена Не знам за екшън, ама за режисирана циркова програма точки хваща Иванов.
29.07.2020 16:18 / Отговор
Малина Няма да се учудя ако акцията на Иванов е цирк, все пак той е отявлен циркаджия.
29.07.2020 16:24 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още