Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Светослав Трайков от „Фабриката за фалшиви новини” с нов фейк - снимка от дарение на ГЕРБ-Плевен за Нова година

Мрежата

Светослав Трайков от „Фабриката за фалшиви новини” с нов фейк - снимка от дарение на ГЕРБ-Плевен за Нова година

Снимка:

„Гадорията „Информиран.нет“ се явява на избори. Това е положението“

Кандидат-депутатите от „Изправи се – мутри вън“ Арман Бабикян и Светослав Трайков са собствениците и списуватели на най-гнусния сайт за фалшиви новини „Информиран.нет“. Правят го анонимно, подло, без да застават с лицата и имената си вече години наред. Бълват тонове мръсотия по адрес на десетки политици, общественици, артисти, бизнесмени.

„Най-кръвожадни са към премиера Борисов, министри от ГЕРБ и към издатели, които не принадлежат към приятелския кръг на Мая Манолова и президента Радев”, това пише журналистът Недялко Недялков.

 

Недялко Недялков: Гадорията Информиран.нет се явява на избори

Титуляри на хостинга на „Информиран.нет“ са лицето Мартин Иванов, както и юридическото лице „Итера 431“ ЕООД. От справка в Търговския регистър е видно, че управител на „Итера“ е Арман Бабикян. Публикувам и фактура, с която Бабикян плаща таксата за хостинга на „Информиран.нет“ за цялата 2018 г. Посоченият мейл за връзка пък е [email protected] и принадлежи на кандидат-депутата Светослав Трайков. Освен това, Трайков лично отговаря за повечето групи и страници с хейтърско съдържание в Интернет като например „България”, “Да намерим Бойко” и други.

Пореден фейк: Борисов бил в Сърбия. Доказателството – снимка от Австрия от 2018

Създателите на фалшивите новини и инициатори на метежа срещу управляващите днес се борят да представляват народа в парламента! Бабикян и Трайков искат да облекат професията на безскрупулната лъжа в костюма на държавния имунитет! 

Трайков има и фалшиви профили в социалните мрежи. Може би най-популярният от тях беше разконспириран от Димитър Стоянов от Института за дясна политика:

След като фейкът с раздаването на хранителни продукти по време на избори се оказа благотворителна инициатива на ГЕРБ-Перник от миналата година, днес лично Трайков публикува нова лъжа - снимка на областния управител на Плевен Мирослав Петров от месец декември.

Фейсбук, Светослав ТрайковФейсбук, Светослав Трайков

Фабриката за фалшиви новини отново прави опит да внуши агитация с храна на гърба на инициатива в подкрепа на социално слаби и хора в неравностойно положение, организирана месеци преди изборите. Истината е, че снимката и информацията могат да бъдат намерени в повечето плевенски медии с дата 31.12.2020 г.

Медии в ПлевенМедии в Плевен

Само преди седмица Светослав Трайков получи 30-дневно ограничение да пише и коментира във Фейсбук, след като е нарушил многократно повечето етични кодекси в Мрежата. Конкретният повод беше обида към журналистката Соня Колтуклиева. Само седмица след бана Трайков отново е на линия - по-бесен от всякога и готов да бълва нови фалшиви новини, заедно със свои снимки с Мая Манолова в ролята си на кандидат-депутат.

Светослав Трайков и Мая МаноловаСветослав Трайков и Мая Манолова

„Гадорията „Информиран.нет“ се явява на избори. Това е положението.”   

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още