Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. „Свидетелят“ на Манолова платил за промяна на смъртен акт и на работник, за да прикрие убийство?

Мрежата

„Свидетелят“ на Манолова платил за промяна на смъртен акт и на работник, за да прикрие убийство?

Свидетелят на Манолова платил за промяна на смъртен акт и на работник, за да прикрие убийство? - Tribune.bg

Източник: 7dnisofia.bg

Хора, прикрили зверски престъпления на Светослав Илчовски през годините, сега са го наели за кошаревски свидетел срещу Бойко Борисов! Припомняме, че скандалният зърнен бос, на чиято съвест лежат и няколко смъртни случая, бе показно разпитан от Мая Манолова в Народното събрание, където хвърли бомбата, че знае какво прави всеки ден Бойко Борисов.

Когато обаче в залата за разпит влязоха депутати от ГЕРБ, Илчовски спря „показанията“, уплашен, че няма никакви доказателства.

7DniSofia.bg попада на материал от агенция „Блиц“, в който са описани безобразията на Илчовски.

Ето и материала:

Тежка машина от предприятието на зърнопроизводителя Светослав Илчовски преди време убива на място двама души. Младеж загива при ужасяваща трудова злополука в землището на село Галатин, община Криводол. Случаят обаче се покрива упорито и умишлено, а до него се добира единствено репортер на „ШОУ”.

Инцидентът е станал рано сутринта на 16 октомври. Загиналото момче - Станислав Инчовски - е на 21 години от град Койнаре. Работил е за Илчовски като общ работник. Бригадата тъкмо приключвала нощната си смяна по транспортиране на зърното. Селскостопанската машина, с която работели, внезапно аварирала и металната гондола, в която било натоварено житото, се откъснала и затиснала Станислав. Младото момче е починало на място, разказват очевидци на трагедията и негови колеги.

На местопроизшествието веднага са повикани линейка и екипи на полицията, които отцепили района. Трупът на Станислав е стоял на полето до късния следобед, докато се извършат огледите.

Семейството му не било пуснато до тялото на сина им. Никой нищо не им казал в деня на злополуката. Достоверни източници издават, че това не е първата трудова злополука във фирмата на Светослав Илчовски. Хората от Койнаре говорят за 5-6 подобни случая, в които нищо не е изяснено.

Преди няколко години известният зърнопроизводител блъснал човек на пътя, който починал. С връзки обаче успял да се измъкне като представил друг човек – негов подчинен, че е бил зад волана. Срещу голяма сума пари друг поема вината на боса, а той се измъква чист, разказват запознати със случая.

Тежка машина от предприятието на Илчовски преди известно време убива на място двама души. Тя се появила от полето на пътя, който свързва село Глава и Плевен, и затиснала пълна кола, пътувала за болнично заведение към Плевен. Този случай също е останал потулен, коментират работници на Илчовски.

Станислав работил отскоро в неговата фирма, но без трудов договор. Интересното е, че веднага след инцидента на загиналото момче е направен трудов договор посмъртно /?!?/, според който той е бил назначен ден преди трагедията!…

Опасните игри на бизнесмена не спират дотук. Според негови подчинени той карал работниците си да се трудят денонощно. Смяната на загиналото момче започнала рано сутринта на 15 октомври и трябвало да приключи на другата сутрин. Никъде Илчовски не е декларирал официално, че работниците му полагат и нощни смени, още повече – денонощни. Заплащането за 24 часа къртовски труд било 30 лв., коментират запознати.

Местни хора коментират, че при Илчовски всичко е възможно, ако побутне някой друг лев. Точно така е направил и в болницата в град Враца, които умишлено задържали трупа на момчето целия петък и казали на роднините, че ще го закарат в дома му чак в събота.

Патологът във Врачанската болница споделил с роднини на момчето, че тежката машина буквално го е смачкала, докато в смъртния акт на Станислав пише, че той има две счупени ребра и един прешлен, както и че е загинал от задушаване. Из коридорите на болницата се носи слух, че зърненият бизнесмен е убедил патолога да напише каквото той иска. В смъртния акт не е упоменато, че става въпрос за трудова злополука. А като място на смъртта е написано друго.

В деня на погребението на Станислав влиятелният бизнесмен не е пуснал своите работници и колеги. Нещо повече, той самият не се появил, както и никой от фирмата му. От сигурен източник се знае, че е изпратил сума от около 3000 лв., с която да може да „запуши устите на опечаленото семейство“. При опит на медията да се свърже с работници от фирмата на Илчовски, те отказват да говорят. Фирмата на скандалния зърнен бос се занимава с обработка на земи, отглеждане и реализация на земеделска продукция върху арендувани земи в района на град Кнежа. ЕТ „Светослав Илчовски“ произвежда и търгува с царевица, ечемик и пшеница. Дружеството се занимава още с отглеждането на слънчоглед и рапица.


Топ новини

виж още
Актуална тема