Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. “Свободна Европа” адвокатства на Христо Иванов: Не отишъл на изслушването на Гешев, защото бил като Костов

Мрежата

“Свободна Европа” адвокатства на Христо Иванов: Не отишъл на изслушването на Гешев, защото бил като Костов

Снимка:

Главният прокурор Иван Гешев и вчера дойде в правната комисия на парламента, а Христо Иванов пропусна и двата пъти, в които можеше да отправи въпроси, както и да изложи тезата си за закриването на Специализирания съд и прокуратура.

Припомняме, че това от своя страна предизвика и бурни реакции в ИТН. Депутати на Слави Трифонов попитаха ДБ в прав текст къде е Христо Иванов. „Второ присъствие на Гешев в правна комисия, второ отсъствие на Христо Иванов“, отбеляза вчера Станислав Балабанов.

Днес сайтът „Свободна Европа“ побърза да публикува защита на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов с автор Полина Паунова, което идва ден след втората правна комисия на която присъства главния прокурор, но не и Христо Иванов. В материала се правят и различни съпоставки с други партийни лидери, които също не са присъствали на парламентарни комисии.

Запитан от “Свободна Европа” за това как ще обясни отсъствието си, Христо Иванов посочи два основни аргумента - че ДБ не е лидерски проект и че едно парламентарно изслушване на главен прокурор не би следвало да е събитие, а да е нещо рутинно“.

В своето старание да оправдае Иванов, от медията сравниха лидера на ДБ с Иван Костов, който в 39-то и 40-то Народно събрание се е изказвал само в пленарна зала и не членувал в парламентарни комисии, които са били разпределени между депутатите на ДСБ. Припомнят, че в комисии не е участвал и Борисов в кратката му депутатска кариера. В сегашното Народно събрание обаче само Христо Иванов и Корнелия Нинова не са участници в комисии.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още