Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Табаков: Изключително унижение - Украйна ще помогне на българското правителство (да не се разпадне)

Мрежата

Табаков: Изключително унижение - Украйна ще помогне на българското правителство (да не се разпадне)

Табаков: Изключително унижение - Украйна ще помогне на българското правителство (да не се разпадне) - Tribune.bg
Снимка:

От Фейбсук профила на Мартин Табаков:

Изключително унижение: вместо българското правителство да помогне на Украйна, Украйна ще помогне на българското правителство (да не се разпадне). Това означава депозираното в Парламента днес писмо от Володимир Зеленски, в което исканата подкрепа от София се редуцира само до ремонт на съветска военна техника. С това властите в Киев демонстрират разбиране за проблемите от коалиционно естество на българското правителство, каквото разбиране и чувствителност МС така и не формира спрямо Украйна, която е принудена от два месеца и половина да води война за оцеляването си.

Ако досега бяхме сред малкото държави от ЕС, които шикалкавеха и не искаха да изпращат военна подкрепа за Украйна, от днес сме единствената такава, която се възползва от ситуацията за вътрешнополитически цели.

Проектопредложението на ПП за изпращане на „военнотехническа помощ” е прах в очите на хората. Припомням, че тази неделя, в свое участие по бТВ при Светослав Иванов, министър-председателят Кирил Петков каза, че под военнотехническа помощ трябва да се разбира всичко. Оттогава насам обаче явно БСП си е казала думата и днес от дебатите в Парламента разбираме, че под военнотехническа помощ трябва да разбираме по-скоро нищо. Нищо, понеже лелеяното ремонтиране на украински, съветски танкове Т-64 вече се случва в Чехия, а Словакия дори има логистично предимство да прави същото (линията Ужхород – Кошице, чието междурелсие е по руски стандарт от 1520 мм., каквито са и украинските жп линии).

По нищо не личи повече, че това е правителството на Румен Радев, от политиката на кабинета спрямо Украйна. Кел файда от мнението на „човека Кирил Петков”, когато „премиерът Кирил Петков” превръща думите на президента в дела. От „Дондуков“ №2 казват, че не искат да се изпраща оръжие или боеприпаси на Украйна, и „Дондуков“ № 1 изпълнява. Апропо, това бе удобен момент от ДБ също да поставят някоя червена линия  на Кирил Петков (по примера на социалистите); вместо това обаче през цялото време се говореше как БСП можела да напусне коалицията. 

И да, тук не ставаше дума за това с какви ръце ще се бие Украйна, а с какво лице България ще гледа на другите европейски държави. Понеже Киев получава оръжие така или иначе, но ние си имаме само едно лице.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати