Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Тодор Делчев: Време е за шоу! Обаче, това шоу го гледахме

Мрежата

Тодор Делчев: Време е за шоу! Обаче, това шоу го гледахме

Снимка:

От профила във Фейсбук на Тодор Делчев               

Време е за шоу!

Обаче, това шоу го гледахме. Повече от 30 години. И най-лошото е, че продължаваме да го гледаме. Като зрители, но и като участници в него.

Спирам вниманието ви към една от кандидатурите от листата на шоумена Станислав Трифонов – ИТН (Има такъв народ) – Иван Хиновски. Защо се спирам на тази кандидатура? Защото още от самото раждане на политическата организация на шоумена Трифонов, се заявява, че ПП ИТН има за цел да промени изцяло модела на управление в България с млади и кадърни хора, нови лица и доказани професионалисти, които са независими от досегашната политическа система.

Кой обаче е Хиновски?... Той е председател на Българския енергиен и минен форум и директор в енергийната консултантска компания „ПроЕкоЕнергия“. Бил е изпълнителен директор на НЕК (1997-1998), заместник-председател на Борда на АЕЦ „Козлодуй“ (1999-2001). Известен е с подкрепата си за добив на шистов газ от най-плодородното парче земя – Добруджа. Напомням, че в България има меморандум върху проучванията и добива на шистов газ по метода фракинг.

В програмата на ИТН, в сектор енергетика, в който Иван Хиновски е посочен като главен експерт четем: Формиране на нова балансирана политика в енергетиката и природния газ в интерес на обществото, индивидуалния потребител и националните интереси в съответствие с европейската „Зелена сделка“, преглед на енергийните политики, стимулиране развитието на зелена енергетика, запазване ролята на ядрената енергетика, поощряване превръщането на индивидуалните потребители в производители на зелена енергия и т.н.

Много силно впечатление прави посоката и линията на тези политики - това са онези линии, начертани от Европейската Комисия и следвани безусловно и от досегашните управляващи. Безспорен е и негативният ефект от тези политики върху благосъстоянието на Българската държава и българските граждани. Напомням – България е сред държавите членки на ЕС с най-малка енергийна зависимост – под 40%, докато в Италия и в Испания например, този процент надхвърля 70%.

И тук идва логичният въпрос: Това шоу ли ще гледаме? Отново? Не ни ли омръзна то? Не е ли е крайно време за драстичен дискурс в посока отстояване на българския национален интерес както в ЕС, така и на световната сцена, но вече с наистина нови български национал-отговорни политики и идеи? А не със „стари парцали, пришити с бели конци“!                                                                          

                                                                                                                                                   


Коментари (14)

Тартаковер "...Много силно впечатление прави посоката и линията на тези политики - това са онези линии, начертани от Европейската Комисия и следвани безусловно и от досегашните управляващи. Безспорен е и негативният ефект от тези политики върху благосъстоянието на Българската държава и българските граждани.".. !?
Това е написано ! Интересно как ще го "прочетат" и изкривят гербаджийските помияри ?Не става въпрос за онези с два пръста чело и една гънка в мозъка, които освен еднаквата плява , друго не могат да създадат. Интересни са онези 2 % между тях, които се преструват, че ги бива да мислят и анализират.
Управляващите безусловно следват европейските директиви, което води да негативен ефект върху България и нейните граждани !? Така ли ? Ами тогава...!?
01.03.2021 17:37 / Отговор
ЧЕРВЕНИЯ ОРАНГУТАН ТАРТАКОВЕР ДРАЗНИ И ПРОВОКИРА БЪЛГАРИТЕ.. ..
РУСОФИЛ-ДЕБИЛА ПЛАЧЕ ОТ МЪКА, ЧЕ СЕ ЗАДАВА БОРИСОВ 4......
ПЛАЧИ,ПЛАЧИ ДЕБИЛЧЕ....
СКАЧАЙ ПО КЛОНИТЕ, СКАЧАЙ-
01.03.2021 19:46
Мноого странен коментар за „негативен ефект“ с коѝ период сравняваш „благосъстоянието на Българската държава и българските граждани“ че не си спомням такъв момент в живота ми,а тоѝ не е къс,това си знаят комунистите да лъжат и омаскаряват.коллко пъти ги съветвах,да не разчитат на това,защото никога не сме им вярвали,просто през комунизма не им противоречехме за да си нямаме проблеми,но сега ясно се вижда от коментариите колко са съгласните,хората освен ,че не вярват на лъжите ви,но и не ви понасят.
02.03.2021 11:59
Георги Наричаш някого "дебил", но погледни към себе си
въпреки, че не вярвам да го направил. Ако имаш приятел, но истински, попитай го какво мисли за написаното от теб.
Питам се, какви са тези хора, които две смислени изречения не могат да напишат, но са винаги сред първите да пишат ?!?
02.03.2021 13:40
Таракане, рубладжийска мастийо, пак си се изходил мощно, гнусно и смрадливо! "...безусловен бил ,негативният ефект на политиката на ЕК върху българската държава... "?Ти май ставаш все по гнусен в лъжите си! Друго си беше когато бяхме извън ЕС , и българите бяха докарани до 3 $ пенсия и 6-9 $ заплата ! Какъв живот беше , комунистите си крадяха на поразия и виновни нямаше! А сега виждаш ли ...сушааа! Има ЕС и далавера не можем да врътнем , ОЛАФ ни гледа! И едни джипове и едни Грипени не можем да завъртим! Ужас!
Иди и се прегледай, смрадлив Помияр!
01.03.2021 17:57 / Отговор
Бай Гроздан Тараторчо вярно е рубладжийска мастия и за това вие от глад като занзибарска хиена! Толкова години не са на власт червенодупестите павиани, че вече са превъртели от глад, ама и сега няма да видят власт, та ще я ритат крушовишката биволица, след изборите, в дирника от Позитано до Крушовица и назад! Тараторчо, лапай патката, жувотно злоядо!
01.03.2021 18:03
. . . По това ,кои защитава Таракана, можеш да определиш кои са най-антибългарските партии и кандидат-политици! Засега са най-вече Фигурантът Радев, и СлаФчу Учиндолски, е ,заедно с Крушовишката Биволица!
01.03.2021 18:08
Тартаковер Аз се обърнах към онези гербаджии, които все още могат да мислят. За вас бях добавил в коментара си : "Не става въпрос за онези с два пръста чело и една гънка в мозъка, които освен еднаквата плява , друго не могат да създадат."
Така че, когато по-умни си мерят пишките, не си бутайте между тях, старите смрадливи дупета. Няма полза от замърсяването със смрад и екскременти. Не носите полза на ГЕРБ, дори онзи който се колебае към тази групировка, като прочете какви са симпатизантите и, ще избяга отвратен.
01.03.2021 18:19
Таракане, Продължаваш да правиш другите на по-тъпи от себе си! Въпросът е прост, по-добре ли бяхме извън ЕС , когато в синьо-червената мъгла ни бяхте докарали до 3 $ пенсия и 6-9 $ заплата!
Не ми се набирай в празнословия, и не се набирай за "мъж"! Не ставаш!
01.03.2021 18:31
Инфо от Г. Даскалов: Методи Лалов е внук на ултракомунистическия кмет на Самоков Методи Лалов, удивително ретрограден човек.
01.03.2021 18:20 / Отговор
така е Това шоу го гледахме със съветската мутра Борисов, сега Трифонов ще го повтори.
01.03.2021 18:37 / Отговор
k @така е, ти към кого ще ни ориентираш да гласуваме, че да не объркаме нещо, а?
01.03.2021 18:57
ХА Тараканич, колко ти е тарифата за драсканиците? За един преател питам?!
01.03.2021 20:11 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още