Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Тодоров пита кой ще търси отговорност на Радев за липсата на допуск за класифицирана информация на Иво Христов

Мрежата

Тодоров пита кой ще търси отговорност на Радев за липсата на допуск за класифицирана информация на Иво Христов

Снимка:

Антон Тодоров, zonanews.bg

Румен Радев казал преди час, че щял да търси отговорност от Борисов защо службите давали допуск до класифицирана информация на проблемни хора. Както и за шпионските скандали. Това е нечувана и невиждана мерзост "Румен Радев стайл", безочие и нахалство на N-та степен! Лицето Радев трябва да бъде разобличено незабавно. Кога ще му се потърси отговорност, че повече от година началникът на неговия кабинет Иво Христов нямаше допуск до класифицирана информация. Много скандален факт, но тихомълком беше заметен под килима преди няколко години. Аз обаче, както добре знаете, пазя всичко важно за последните 30 години в архива си. Ето един документ от ДАНС, от който ясно се вижда, че Държавна агенция "Национална сигурност" ме уведомява на 8 ноември 2017 г. за следното:

"Длъжността "началник на кабинет" е включена в списъка по чл. 37, ал.1 от Закона за защита на класифицираната информация (списък на длъжностите или задачите, за които се изисква достъп до съответното ниво на класифицирана информация, представляваща държавна тайна), но лицето, което я заема (Иво Христов към ноември 2017 г.) не е подало необходимите документи за извършване на проучване за надеждност. Във връзка с гореизложеното и ВЪЗ ОСНОВА НА УСТАНОВЕНИ НАРУШЕНИЯ на Закона за защита на класифицираната информация и нормативните актове по неговото прилагане, на Администрация на Президента на Република България са дадени конкретни предписания и е уведомена ДКСИ".

Край на цитата! Проверете какви ги говореше тогава Румен Радев - че нямало никаква нужда Иво Христов да има допуск, че не бил нарушен закона за класифицирана информация, че аз съм бил политически бракониер и т.н. Върнете изявленията на БСП и Корнелия Нинова от онова време, когато разкрих, че ДАНС проверяват администрацията на президента заради изтичане на класифицирана информация и сравнете с днешните скандали по тази тема. Филип Попов и други типове от БСП даже призоваваха прокуратурата да ме разследва заради огласяването на тази операция на ДАНС в президентството. Направил съм го преди цели четири години. За някои неща е важно не само какво правиш, но и кога го правиш.

Нека обобщя - разкритията ми за Румен Радев и "Грипен", разкритията ми за Иво Христов и неговия баща от РУМНО, бивш резидент на комунистическото военно разузнаване в Брюксел 1984-88 г., където е работил срещу НАТО, разкритията ми, че полк. Христо Христов (бащата на Иво Христов) е бил два пъти на специално обучение в ГРУ в Москва - на 10-месечна школа и на специална 2-месечна такава за ръководни кадри, разкритията ми за още няколко грандиозни скандала през 2017 г. бяха в основата на нечуваната и невиждана оплювателска кампания, която се поде срещу мен след 19 май 2017 г., когато накарах с първото си изказване като народен представител антибългарската банда БСП да напусне залата на НС. Московските паразити в България никога не ми го простиха и няма да ми го простят. Аз на тях - също.  

ZonanewsZonanews


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още