Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Тома Белев: Чувствам се като динозавър

Мрежата

Тома Белев: Чувствам се като динозавър

Снимка:

Тома Белев, Фейсбук

Имам чувството, че съм динозавър - нещо старо, което ей сега ще изчезне, защото не може да се приспособи към променящата се среда.

Винаги съм спазвал законите. Следя множеството им промени колкото мога, само и само да не сторя нещо в нарушение. Ако не ми харесва някой закон и считам, че нарушава собственото ми чувство за справедливост действам за неговата промяна. Понякога успявам.

В същото време виждам как самата държава с нейните три власти, значима част от бизнеса и част от хората не спазват нормите и това им дава предимство, защото не следват ограниченията.

Пиша го защото някак бях претръпнал когато видя нарушение на заповед, наредба или закон, но в последно време виждам как прегазването на Конституцията става масово. Атакуват се и погазват основни човешки права, при това от депутати и прокуратура, криейки се под неприкосновеността и безконтролността осигурени им от самата Конституция. Не стига това но и не виждам кой я защитава тази Конституция (срещу която съм протестирал) защото и всякакви други лица все по-често я прегазват и никой не реагира. Последно наблюдавам как неправителствени организации навлизат в ролята на партии, вчера - един синдикат. И това се отчита за нормално и представя по медиите.

Явно нарушението става ежедневие, а уважението към нормата - изчезваща черта.  Етикети Тома Белев

Коментари (5)

Стефан Да не се изкарва толкова ценен и уникален Белев, това няма нищо общо с реалността
09.10.2019 12:13 / Отговор
Виви Ако не може да се приспособи, тогава би било по-добре да не ни натрапва неприятното си присъствие.
09.10.2019 16:08 / Отговор
Калин Главата на зеленара мафия у нас нещо бълнува ми се струва.
09.10.2019 20:54 / Отговор
Берем Няма по-голям лицемер от Тома Белев! Как не му е неудобно да се прави на много праволинеен като преди време беше осъден за незаконен шеф на Асоцияцията на парковете.
10.10.2019 08:58 / Отговор
Буба Оффф, да вземеш да изчезнеш и ти като динозаврите!
11.10.2019 12:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив