Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Тошко Йорданов: Дали си руска или задокеанска каишка - все си на каишка

Мрежата

Тошко Йорданов: Дали си руска или задокеанска каишка - все си на каишка

Тошко Йорданов: Дали си руска или задокеанска каишка - все си на каишка - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на ПГ на ИТН с разкрития за финансиране на сдружения, фондации и медии от ПП и ДБ

„Дали си на руска или задокеанска каишка- все си на каишка”, напис а в акаунта си в Туитър Тошко Йорданов. В поредица от съобщения той дава примери с фондации, сдружения и медии, които се финансират от ПП и ДБ, за да прокарват определена идеология.

Например Сдружение „Институт за управление на публичната среда” получава 530 500 лева, а негов председател на УС е Антоанета Цонева от „Демократична България”.

Друг пример е Фондация „Български институт за правни инициативи”, която получава над 880 00 лева, и в която се подвизава Христо Иванов.

ТуитърТуитър

Според информацията на Йорданов, „Асоциацията на европейските журналисти” взима близо 600 000 лева, а Mediapool над 1 млн 200 хил. лева. Сайтът "Клуб Z" за публикации с безнес насоченост получава 170 000 лева. Фондация „Отец Паисий 36”, която издава пловдивския сайт „Под тепето” и активно подкрепя ПП и ДБ е взела над 350 000 лева, пише още Тошко Йорданов.  

ТуитърТуитър

ТуитърТуитър

Според данните на представителя на ИТН, фондация „Америка за България“ финансира академия „Телерик“ с 930 000 лева, а на протеста в защита на кабинета на Кирил Петков е имало хора и на компанията. 

ТуитърТуитър

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати