Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Това не е парламентаризъм. Това е рекет!

Мрежата

Това не е парламентаризъм. Това е рекет!

Това не е парламентаризъм. Това е рекет! - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Мариела Бойкова

Борисов направи отстъпка на ДБ/ПП и се съгласи на комисия за ИК, но за 1 седмица, въпреки че промените са приети на второ четене в правната комисия и такава комисия е нонсенс, и въпреки че вече сме имали 1 път смесено гласуване и 3 пъти само машинно и няма какво повече да се обсъжда, но ДБ и ПП се опитват да протакат във времето, а после ще измислят друго.

Вчера Христо Иванов каза, че е несериозно комисията да е за една седмица, днес една млада надежда от ДБ поставя ултиматум - или Борисов приема комисията да е за 1 месец, или те няма да се върнат в зала.

Сега...

ГЕРБ са 1-ва политическа сила - със 67 депутати,

ДБ са 6-та политическа сила - с 20 депутати,

ПП са втори - с 53-ма.

Къде тук са демокрацията и парламентаризмът?!

Нали уж ДБ, ПП, „Изправи се! Мутри вън“, ИТН върнаха парламентаризма?

Изправи се! Мутри вън“, ИТН вече дори са под чертата.

Това е РЕКЕТ!

В интерес на истината и ГЕРБ са напускали парламента преди в знак на несъгласие за нещо, но не са били малка парламентарна група, която да поставя ултиматуми на по-големите.

ДБ и ПП са избрани, за да работят в парламента, а не да рекетират за решения на мнозинството, които са напълно демократични, но които не им изнасят.

Стойте си извън парламента, вие имате 73 от общо 240 депутати, а за кворум, за да работи парламентът, са нужни минимум 121 депутати!

Но за пореден път показвате, че нито сте умни, нито ви пука за демокрацията и парламентаризма.

Качеството на работата в парламента така или иначе няма да пострада, защото сред депутатите на ДБ и ПП почти няма експерти.

А Борисов му е ясно, че колкото повече се поддава на рекет, толкова по-рекетьорски се държат рекетьорите.

Сега рекетират за срока на комисията, после ще рекетират за Гешев, после ще рекетират, че не искат ГЕРБ в коалиция, а само безусловна подкрепа иначе отиваме на избори, а ГЕРБ не искат избори - искат правителство на всяка цена...


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети