Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Трайков за новото правителство: Има причини човек да е на тръни, какво да кажем за една Нинова например?

Мрежата

Трайков за новото правителство: Има причини човек да е на тръни, какво да кажем за една Нинова например?

Снимка:

От профила във Фейсбук на Трайчо Трайков, кмет от ДБ на район „Средец“ в София 

Бидейки скептичен и доста добре информиран човек съм абсолютно постоянен в политическите си възгледи и сравнително нащрек по отношение на персоналните им изразители. Въпреки това от цялото си сърце се надявам това нестандартно правителство да бъде успешно.

Не че няма предостатъчно причини човек да е на тръни. Какво да кажем за една г-жа Нинова например? Сред първите неща, които направих като министър навремето беше да оспоря в съда загубата на държавния контрол в Пловдивския панаир, дошла в резултат на действия от времето, когато тя беше зам.-министър. А миналата седмица общинският съвет на Варна довърши всичко пред безсилните очи и на сегашната държава. Тук по-тъжното всъщност е, че г-жа Нинова има немалки шансове въобще да не е най-вредният титуляр на това министерство за последните три десетилетия.

Или какво да кажем за една сериозно ангажирана с управлението пиар компания, която също така сериозно бранеше интересите на водещия петролен играч, докато, пак като министър, водех обречена (за момента) битка с горивния картел. Върши добра работа, в интерес на истината.

Има хора, които съзнателно или несъзнателно са играли против интересите на България, има и котки в чувал.

Спомням си как преди време попитах министър от малка страна защо имат 34 министерства. Той отговори: малка страна, обаче голяма коалиция.

Но! Има и лъчове ярка светлина (няма да ги изброявам поименно). Има и солидни професионалисти, макар и без претенции за младенческа невинност. Най-важното според мен - има климат на бдителност дали думите ще се превърнат в дела (а делата - понякога в присъди). Чак не ми се вярваше, че уморените от цинизъм и излъгани очаквания българи могат отнякъде да извадят статистически значим процент оптимисти, които отново да кажат на някого: вярваме ви!

Разбира се, много по-голяма част от хората не казаха абсолютно нищо. С пълно основание, при това.

Не знам за вас, но аз смятам да помагам. Пък ако не стане, пак ще го ударим на хумор и сатира.

Допълнение: Продължава да се говори, че никой не бил искал здравеопазването. Трудно ми е да го повярвам, а ако е така е зле, тъй като при наличието на кураж и политическа подкрепа там има възможност за най-много бързи подобрения.  


Топ новини

виж още

Актуална тема