Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цеков: Деянията на Тръмп в най-лошия случай могат да се квалифицират като административни нарушения

Мрежата

Цеков: Деянията на Тръмп в най-лошия случай могат да се квалифицират като административни нарушения

Цеков: Деянията на Тръмп в най-лошия случай могат да се квалифицират като административни нарушения - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на конституционалиста Борислав Цеков

Позорни дни за американската съдебна власт, в частност за открито политизираната щатска съдебна система на щата Ню Йорк. На първа инстанция президентът Доналд Тръмп беше признат за виновен от съдебно жури след един скалъпен процес за деяния, които в най-лошия случай могат да се квалифицират като административни нарушения. Именно като административни нарушения - счетоводно оформяне на  кампаниен разход като правни услуги, който е разходван за друго - беше третиран от властите в Ню Йорк, естествено, аналогичен случай с Хилъри Клинтън.

На 11 юли съдията ще определи вида и размера на наказанието. Най-вероятно, поради чистото съдебно минало на Тръмп, ще бъде наложена глоба и пробация. След това предстои обжалване пред апелативната инстанция. (Прочее, именно в такъв политизиран кенгуру-съд (kangaroo court) искат да превърнат българската съдебна власт родните питомци на Сорос и Демократическата партия.)

Това, което вълнува много хора - ще попречи ли присъдата на кандидатурата на Тръмп. Отговорът е: присъдата НЕ е юридическа пречка за кандидатирането и избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ на 5 ноември. Дори и налагането на наказание "лишаване от свобода" не е пречка. Присъдата може да има само непредвидими засега политически и организационни последствия, като например: мобилизиране или пък обратно - разколебаване на част от т.нар. "независими избиратели", които по правило определят крайния победител в изборите; затрудняване на графика на кандидат-президентската кампания на Тръмп и други подобни.

Предстои да видим какво ще покажат социологическите проучвания през следващите 3-4 месеца. Ясно обаче е едно: ще станем свидетели на огромна вълна от подкрепа и солидарност от избирателите на Републиканската партия и MAGA движението.

Победа!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати