Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цеков: Тази нощ Туитър премахна няколкостотин хиляди акаунта на поддръжници на Тръмп

Мрежата

Цеков: Тази нощ Туитър премахна няколкостотин хиляди акаунта на поддръжници на Тръмп

Снимка:

От Фейсбук профила на Борислав Цеков, преподавател по Конституционно право и поддръжник на Доналд Тръмп

ВНИМАНИЕ! ЦЕНЗУРА! ФАШИЗЪМ!

Тази нощ Туитър премахна за постоянно няколкостотин хиляди акаунта на хора с консервативни убеждения и поддръжници на президента Доналд Тръмп. Премахна завинаги и акаунта на самия Доналд Тръмп.

В същото време Фейсбук изтри популярната страница WalkAway, в която повече от половин милион бивши привърженици на Демократическата партия лично с кратки видеозаписи и снимки обясняваха мотивите си да напуснат тази партия.

Премахнаха Тръмп, но президентът на Иран, който в туитове заплашва с войни и убийства, очевидно не нарушава правилата на платформата.

Това беше своеобразна „кристална нощ“ в тези социални мрежи.

Брутална репресия срещу свободата на словото и ограничаване на политическия плурализъм! Опит за заглушаване на онези 75 милиона американци и на милионите по света, които подкрепят политиката на Тръмп.

В момента по инициатива на президента Тръмп се водят разговори с влиятелни среди за създаване на нова, свободна социална мрежа или за подкрепа на някоя от съществуващите. Очаквайте скоро новини в тази посока.  


Коментари (7)

Значи цензурата е много лошо нещо. Тя е предвестник на диктатурата. Дори когато е срещу безотговорен луд на висока длъжност, допринесъл само преди дни за безсмислената смърт на петима човека. Преди това за тази на десетки хиляди с налудничавото си отношение към Covid инфекцията. От друга страна трябва да се изясни доколко изтритите акаунти наистина са привърженици на Тръмп и на демократи, отказващи се от партията си, защото лъжата и фалшивите групи, които са превзели социалните мрежи са не по-малко опасни.
09.01.2021 13:09 / Отговор
ФАЛШИВИ РУСКИ АКАУНТИ-МИЛИОНИ, ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ............................................... Подмолната азиатска руска душа.............
09.01.2021 13:16 / Отговор
Май да еврейски.
09.01.2021 15:43
Надблюдател Не знам защо Цеков , както и Недялков защитават пламенно Тръмп! Според мене, неговото високомерие го свали! От "America first", накрая стана ..."Ме first"! Може да има и много положителни неща направени от него за самите американци, но и "американец" по света вече не звучеше толкова гордо! Много държави настрои срещу себе си , което изобщо не говори добре за един политик!
09.01.2021 16:43 / Отговор
Тръмп не само не направи Америка по-велика, но в някои отношения (като справянето с пандемията) я направи за посмешище. Отслаби и демократичните съюзи. Затова Путин го харесва.
09.01.2021 18:36
Абе Бориславчо ти наред ли си?
09.01.2021 17:29 / Отговор
От Германия Много интересно как г-н Цеков изопачава нещата. И Twitter и Facebook са частни фирми и имат право да прекъснат договора си със свои клиенти, ако клиентите не изпълняват условията на договора. Едно от условията на договора е клиента да не призовава към насилие. Все още президент Тръм е нарушил тази клауза и като резултат фирмите прекъсват договора си с него. Много просто.
10.01.2021 12:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още