Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цецка Бачкова от ДСБ към ДБ: Защо се отрекохте от намаляването на ДДС-ставката от 20% на 18%?

Мрежата

Цецка Бачкова от ДСБ към ДБ: Защо се отрекохте от намаляването на ДДС-ставката от 20% на 18%?

Цецка Бачкова от ДСБ към ДБ: Защо се отрекохте от намаляването на ДДС-ставката от 20% на 18%? - Tribune.bg

От Фейсбук профила на Цецка Бачкова

 

Експертите на Демократична България винаги са защитавали тезата, че трябва да бъде запазена единната ставка на ДДС за всички стоки и услуги, като тя бъде намалена от 20% на 18%. За справка припомням и приоритетите на коалицията за данъчни реформи.

Днес чувам, че Демократична България ще подкрепи намаляването на ДДС за хляба и евентуално за плодове и зеленчуци българско производство. За съжаление не чух аргументите за промяна на позицията на коалицията по тази тема.

Решаването на социални проблеми през данъчната политика, и особено през ставката на ДДС е много спорна мярка. Ако България тръгне по този път, то трябва да има ясно начертана концепция и рамка и в никакъв случай да не се допуска реформа на парче и отприщване на лавина от искания за добавяне на стоки и услуги в привилегирования списък. Защото дори да намалее цената на хляба (което не вярвам), само с хляб не се живее.

И все пак смятам, че ДБ дължи обяснение защо беше изоставено предложението от предизборната програма за намаляване на стандартната ДДС-ставка от 20% на 18%?

 


Топ новини

виж още
Актуална тема