Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цонко Цонев: Минеков излъга за „Яйлата“

Мрежата

Цонко Цонев: Минеков излъга за „Яйлата“

Снимка:

„Днес с учудване разбрах от господин Минеков, че реставрацията на Яйлата е струвала 1.5 млн лева и била направена с тухли итонг”. Това написа във Фейсбук профила си бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.

Реставрацията на ранно-византийската крепост в местността „Яйлата“ край село Камен бряг бе извършена преди 7 години, когато Цонев беше кмет. Останките от крепостта бяха допълнени с няколко пласта бели камъни, поставени бяха метални парапети и така мястото бе пригодено за разходка на туристи.

Вчера по време на брифинг министърът на културата проф. Велислав Минеков нарече „Яйлата“ „бутафорията от итонг и картон - имитация на крепост. Той твърди, че там е било предвидено да се вложат 2 млн. лева, но е струвала 1,6 млн. лева.

„За сведение на господина, проектът е за 1.1 млн лв, и толкова са платени на фирмата, тоест излъга само с 400 000 лв. и са използвани камъни от кариерата в Русе, което може да установи всеки, който отиде там. Чудя се, дали той е станал лъжец, когато стана министър или си е такъв по природа. Между другото е наложена и неустойка от 170 000 лв., за неизпълнение на сроковете в договора и парите не са изплатени“, написа още Цонев.  


Коментари (5)

Тартаковер Нямам идея кой лъже, защото не съм ходил там да го видя с очите си. За мен е дума срещу дума. Но извън това, този бивш кмет беше един от малкото стойностни гербаджии. Вярно, разправяше се че и той здраво е захлебил от кметуването си, но пък направи Каварна известен град в света на рока! Преди Цонко е имало израз между преминаващите край града "Карай, карай, то Каварна..", все едно цигански град. Цонко го направи известен, а после го смени някаква бесепарка, която съсипа всичкия имидж на рок-столица.
09.06.2021 16:42 / Отговор
Тартаковер, ти къде изобщо си ходил..? .
От килера в тоалетната... От тоалетната в килера......." Компетентен " по всички въпроси.... Като Трифонов и Радев.. Червени боклуци.....
09.06.2021 17:07
attropo Вярно,че е захлебил,ПРОСТАКО!
*захлеби* с ТЕЦ*Варна*,*Кремиковци*,а десерт е глътнал и *Техноимпекс*!
Мамицата ви ПРОСТАШКА,не може да не изакате на метеното!
Защо не напишеш с колко е завлякал минетофЪ държавата,а за *татко минетофЪ*,известен с някои особености в общуването с моделите да не говорим.
09.06.2021 17:01 / Отговор
Тартаковер Искаш ли да знаеш къде съм ходил? Ще ти отговоря без да го желая, но просто за да спре простащината (ако е възможно). Онзи "Attropo" не го коментирам, той е неспасяем.
Ходил съм по личен бизнес, или по желание във Франция, Италия, Испания, Англия, Нидерландия, Белгия. Без да броя балканските държави. Ще ти изброя някои градове и за всеки от тях мога да напиша лични наблюдения, които няма да намериш в Гугъл.
Посетил съм Барселона, Валенсия, Картахена, други места в Испания. От Франция-Париж, Ница, Кан, Антиб... В Италия съм ходил най-много, но там повече пъти на екскурзии. Милано, Болоня, Римини, Венеция, Флоренция, Неапол, Соренто, Перуджа, Сан Ремо...
Няма да споменавам Египет. Там интересни са само древните места и Асуанския язовир. По течението на Нил видях мизерия, пред която нашите цигани живеят в суперлукс
Има още доста места които съм посетил, затова имам право за оценка на българските красоти. В много отношения Природата е била по-щедра към нас.
09.06.2021 18:01 / Отговор
Яйлата Яйлата / Окупираме България
https://www.youtube.com/watch?v=UxRswB6CwHI
09.06.2021 21:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още