Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цвета Караянчева: В Деня на Ботев да отправим искрена благодарност и към героите на нашето време

Мрежата

Цвета Караянчева: В Деня на Ботев да отправим искрена благодарност и към героите на нашето време

Снимка:

Цвета Караянчева отдаде почит на Христо Ботев и на всички, които пожертваха живота си в името на България. Председателят на Народното събрание отбеляза делото и изрази благодарност и към героите на нашето време, а именно към медиците ни на първа линия. Ето какво написа тя в профила си във Фейсбук:

„Вече над сто години 2 юни е един от най-тачените български дни за преклонение, но и за вглеждане в самите нас.

Сещаме се за онези вълшебни думи, които възрожденският даскал изписа на фасадата на котленското училище – „Помогни ми да те возвися“. А ние помагаме ли на нашите герои да ни възвисяват ден след ден, всеки ден, не само на 2 юни?

Година след година на днешната дата се обръщаме към портрета на Ботев, за да се поклоним, а дълбоко в нас звучи тревожният глас – съхранихме ли ценностите на онези, които жертваха всичко, за да има България?

Ако не друго, събитията от последните месеци ни показаха нагледно как героите се появяват, когато времето ги потърси. Пред очите ни стотици мъже и жени, чиито имена вероятно няма да научим, се извисиха над страха и личния инстинкт за съхранение, за да спасяват и да лекуват. Рискуваха своя живот и оставяха зад себе си своите близки, за да опазват чужди животи, за да не страдат близките на други. Нека в тяхна чест да добавим още един въпрос към тези, които обичайно си задаваме на 2 юни. Колко далеч е всеки от нас като ценности, кураж и професионализъм в своята област от медиците ни на първа линия? И да живеем така, че ако времето нас призове, да можем да се извисим до тяхната хуманност и отдаденост.

Важно е, мисля, точно в Деня на Ботев да отправим молитва и искрена благодарност и към героите на нашето време."  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още