Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цвета Кирилова: Няма lockdown. Lockdown означава пълно спиране на всякакви дейности в държавата

Мрежата

Цвета Кирилова: Няма lockdown. Lockdown означава пълно спиране на всякакви дейности в държавата

Снимка:

От профила на журналиста Цвета Кирилова     

Като че ли има някакво неразбиране. Няма lockdown. Lockdown означава пълно спиране на всякакви дейности в държавата. А в България предложението е да се спрат училища, университети, магазини за нехранителни стоки, молове, ресторанти, кафенета, дискотеки, компании, занимаващи се с екскурзии, спортни мероприятия. Но останалата икономика си работи и особено промишлеността, която създава истинска добавена стойност.

Да, хората работещи в ресторанти, барове, молове ще търпят загуби един месец, но това е рискът на професията. Както има по-голями рискове при миньори, строители, шофьори, металурзи. Така че трябва да се пази здравето на тези хора, които работят в реалната промишленост и селското стопанство и за тях всъщност няма lockdown.

Така че Цвета в поста си е права, но трябва пояснение че всъщност няма lockdown. И основното, което трябва да се разбере е кои са важните, основни професии за една държава. Във всеки случай не са ресторантьорство, бармани, асистент-продавачи и др. подобни.

Да, във време на криза държавата трябва да се грижи за всички, но има и приоритети - основните промишлени дейности, създаващи добавена стойност.                                                                           

                                                                   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още