Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цвета Кирилова за Румен Радев: Самопринизи се до площадна вувузела, за да поведе партиите на протеста- новите стари, финансирани от принца от Дубай и червената чума

Мрежата

Цвета Кирилова за Румен Радев: Самопринизи се до площадна вувузела, за да поведе партиите на протеста- новите стари, финансирани от принца от Дубай и червената чума

От Фейсбук профила на Цвета Кирилова

Как да приема, че и.д президентът Румен Радев е изразител на народната воля, когато продължава да флиртува с Корнелия Нинова, Мая Манолова и Илияна Йотова от БКП, затвърждавайки образа си на партиен функционер, подкрепян от червената партия. И от Прокопиев също, чадото на столетнцата.

Единственият президент в целия свят, който от позицията държавен глава се детронира в червен агитатор и се самопринизи до площадана вувузела, за да поведе партиите на протеста- новите стари, финансирани от принца от Дубай и червената чума.

Единственият президент в целия свят, който си позволи да скандира с думите "Мутри вън", без да си дава сметка, че държавният глава няма правото да използва подобна терминология и да застава на страната само на една част от народа, тъй като Конституцията го задължава да е изразител на единството на народа.

Единственият президент, които с думи и дела, разклати устоите на държавността, внесе смут и недоволство сред изнервеното и без друго население, използвайки агресивната риторика и като военна тонколона на стратезите на задкулисието използва всички подходи на информационно-психологичната война, за да настрои на негативни вибрации обществото.

Единственият президент по света, влязъл в ролята на наемник, който срещу отличен хонорар влезе във война на страната на врага срещу народа, за да потушава междуклановите междуособици.

Единственият президент, който за 5 години история в президентството има ефективност НУЛА по отношение на съвършеното от него дотук, а пък за вицето му може да се каже, че времето си го изкара лежерно и неангажиращо, като на дългогодишна почивка в балнеосанаториум. 

Единственият президент в целия свят, който си позволи да къса страници от Конституцията, обявявайки, че снема доверието си от законно и демократично избран парламент и законно гласуван от народното събрание състав на министерския съвет.

Вие знаете ли, другарю Радев, че може да снемате доверие само от себе си и от екипа си, но не и от българските институции. Бихте могъл да изрязявате мнение по казуса нелегитимност само като гласоповател, но не и като президент?! В противен случай уязвявате  умишлено демократичните принципи и норми, утвържадаващи причинно-следствената връзка за   съществуването на държавността ни.

Давате ли си сметка, че когато се обявявяте срещу законно избрани власти - законодателна, изпълнителна и съдебна от позицията Ви на нито една власт в държавата, злоупотребявате  безсрамно с позицията на държавен глава и денонсирате обществения договор?!

В този ред на мисли, да разбирам ли, че в БКП няма мутри, които действат послушно под диктовката на русоробската агентура в България и  като термити прояждат основите на демокрацията, саботират човешките права и свободи, нарушават баланса в обществения ред и сигурност, за да придърпват килимчето на зависимостите на България към Кремъл?!

Та нали мутрите с русорабска психика поставиха основите на Мутрофилията в България!

Нали същите раздаваха куфарчетата за разпределение и усвояване на държавния бизнес, превърнат в последствие в частен за лично облагодетелстване, реализиран с унизителни сделки за жълти стотинки.

Нали същите поради некадърност ликвидираха редица отрасли, защото не можеха да управляват струя на водопад, камо ли стратегически и възлови по мащаб предприятия.

Нали това са същите, които 75 години унижощаваха и грабиха България, ликвидираха значими за България сектори с неефективни приватизационни сделки, за да ги завладеят външни фирми, с една едничка користна цел - да ги затворят и банкрутират, за да нямат българска конкуренция на еквивалентните търговски дружества в техните държави.

Тези са същите, които съсипваха човешки съдби в Белене и лагерите. Те не са ли мутри?

Моето мнение е, че изчерпахте възможностите и визията си за този пост и смятам, че изобщо няма какво повече да даде на България, освен насаждане на омраза в обществото, налагане на вехти социалистически речи за алтернатива на изчерпания конюнктурен модел и вкопаване в нервната система на народа назидателен казармен тон, който няма как да бъде интегреран в тъканта на обществото като приемлив и допустим! Вие дадохте всичко от себе си и изчерпахте възможността да продължите напред.

Не разбирам, защо се опитвате да ревитализирате мумии, а не ги демонтирате окончателно. Няма да застанат нови хора до Вас, освен поддръжниците на БКП техните новоизлюпени сателити, чиито биографии са напръщели като любеници, пълни с комунистически семки и напомпани със студена вода.

Народът ни повече студена вода няма да пие, другарю Радев! Така предайте на почитателите Ви от Кремъл.

Губите все повече доверие, когато сте се вкопчил в топлите им прегръдки и не говорите ясно, в конкретика и с перспектива за плановете за растеж и развитие на България, а за смяна на едните с другите, уповавайки се на разбирането: "Стани да седна!" 5 години нищо разумно като предложение и действие. 5 години голи речи и патетични слова. 5 години никаква идейна рамка. 5 години ненавистични приказки от малкия екран.

Можехте да бъдете моя президент, ако бяхте независим. Обаче Вие сте фрапантно прищипан от задкулисието и червената номенклатура до Вас. За 5 години затвърдих убеждението си, че сте оплетени от дебели виненочервени корабни въжета и рибарски мрежи, които трябваше още в началото на мандата Ви да отрежете и да изхвърлите на боклука. Не можахте да прережете Гордиевия възел, а всички вече знаем защо!  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още