Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Цветанов работи за братя Вълневи?

Мрежата

Цветанов работи за братя Вълневи?

Снимка:

Соня Колтуклиева, Фейсбук

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ - ПРИ КОГО РАБОТИ В САЩ?

В неделя сутринта Цветан Цветанов дал интервю по БТВ, съобщиха ми приятелки. В един момент той казал:”И в Чикаго, и във Вашингтон имах и чисто служебни ангажименти с дейността ми като работещ в една фирма, която е свързана с двама от най-успелите българи в Чикаго. Работя към тяхната компания."
Жени Марчева, обаче, не се сетила да го попита кои са тези двама българи.

За просветените не е трудно да се досетят - братята Вълневи.

Това е забележително кариерно израстване за бившия #2 в ГЕРБ; бивш вицепремиер, вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ!

Братята Павел и Румен Вълневи от Доспат са забогатели в САЩ, започвайки като шофьори преди 12 години и стигайки до транспортна фирма и логистичен център, оценявани на 250 млн долара, според собствените им думи.

В София братя Вълневи дойдоха като собственици на телевизия БиАйТи. През 2017-18 г. телевизията, в която силните фигури бяха Сашо Диков, Люба Кулезич и Кармелита Тонева, стигна до 4-то място по гледаемост и 1-во място по свобода на изразяването. БиАйТи стана интересна, търсена, влиятелна, опасна... И ненадейно, в началото на февруари 2018 г. , телевизията беше продадена на някакъв бутафорен продуцент и закрита. Спирането й се извърши брутално и скандално.

Година и половина по-късно стана ясно, че стратегическият център на Цветан Цветанов, отстранен от всички постове в ГЕРБ заради “АпартаментГейт”, се помещава на ул.”8 декември” 13 - там, където беше БиАйТи.

Дали всесилният през 2018 г. Цветан Цветанов има нещо общо със закриването на БиАйТи? Най-вероятно - да. Делян Пеевски беше недоволен от телевизията, Сотир Цацаров - също. Цветанов гравитира към тази група от времето, когато бяха отменени всичките му присъди.

Възможно е Цветан Цветанов да използва компанията на братя Вълневи в Чикаго за легитимиране на честите си пътувания до САЩ.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още