Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ученици към Фандъкова: Целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е

Мрежата

Ученици към Фандъкова: Целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е

Ученици към Фандъкова: Целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е - Tribune.bg
Снимка:

Кметът подходи с чувство за хумор и им припомни, че от контролни не може да се избяга

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова подходи по оригинален начин към всички молби и шеги по повод грипната ваканция в столицата. „Знам, че „целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е“, но грипна ваканция се обявява при определени показатели, които се следят ежедневно от Здравната инспекция“, написа столичният кмет във Фейсбук.

Очевидно Фандъкова е получила доста съобщения с искане да се обяви грипна ваканция. Тя публикува и няколко шегаджийски колажи по темата. Любопитно е, че явно някои ученици са се оплакали на градоначалника и по повод тест по химия.

„Уважаеми ученици, получих всички около 3000 съобщения с молби, заплахи, искания, петиции и т.н. за грипна ваканция. Знам, че „целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е“, но грипна ваканция се обявява при определени показатели, които се следят ежедневно от Здравната инспекция. Съжалявам за теста по химия в сряда, но от тестове и контролни човек в крайна сметка не може да избяга. Пазете се и се обличайте топло“, пише още в съобщението на кмета.

Фандъкова посочва и че грипна ваканция в столицата е обявена oт понеделник (28.01) до понеделник (04.02), като учениците ще се върнат в класните стаи на 6-й февруари, тъй като 5-и февруари е неучебен ден между двата срока.

„Детските градини в София остават отворени, при засилен контрол за здравословното състояние на децата, които се водят на градина“, посочва Фндъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

цоле 11 и 12 клас ще имат право да гласуват на изборите, така че да внимават как гласуват
26.01.2019 11:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети