Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. В кухнята на БСП цари хаос, готвят патица по китайски със смилянски боб и дресинг…

Мрежата

В кухнята на БСП цари хаос, готвят патица по китайски със смилянски боб и дресинг…

Снимка:

От Фейсбук профила на журналистката Юлиана Методиева

В политическата кухня на социалистите цари хаос. На печката ври супа, във фурната се пече нещо, а в главата на главния кулинар се блъскат алтернативни рецепти как да привлече повече клиенти на Позитано. Нещо като патица по китайски със смилянски боб и дресинг от балсамов оцет.

Корнелия Нинова прилича все повече на шеф в лудницата на такава кухня. Произведе Велизар Енчев за водач на Хасковската листа.

Тази номинация е основание за питане към БСП каква партия е тя? Националисти и ченгета събрани заедно с Гьоков и Вигенин за какво служат? Използват се грубо за реновиране на идеите на буржоата Карл Маркс и дядо Благоев. Затова и номинацията на Енчев прилича на политически винтидж.  Употреба на лица от втора и трета ръка от предишни епохи с предизборна цел.

Изборът на Велизар Енчев олицетворява най-доброто от миналото. Съчетава нескриваната никога ненавист на столетницата към отваряне на досиета на ДС, както и неспособността ѝ да скъса с лошите комунистически навици да си завират носа в личния живот на другите. Както Енчев се гордее със службата си в първо главно управление, така и БСП се гордее с разузнаването си и тайните шпиони, крепко свързани с КГБ. Техният генерал Семерджиев изгори през 1990 година архивите на по-знатните от тях, което беше чиста животоспасителна стратегия за БКП, партията майка на Нинова.

Ето какво означава всъщност номинацията на Велизар Енчев в Хасково.

След очевидния разкол в емоциите между Корнелия Нинова и бившата депутатка от града Елена Йончева, кризисно следва да се потърси нова опорна фигура. На мястото на Йончева с нейната безспорна журналистическа кариера се слага бившия журналист Енчев. Това е оферта към миналото, тъй като столетната партия е в идентичностна криза.

Половината от нея са почтени стари хора не само от малките и средно малки градове, а като цяло от тежката провинция. Трябва да им се поддържа духа с истории как времето на комунизма не е било напразно, помним равенството, пенсиите, Кремиковци, Хор Бодра смяна и евтините Лада и Трабант! Помним, защото както би казал Иван Вазов, когато партията няма бъдеще, духът й се рее из комунистическото минало!

Най-интересното в тази оферта е националистическият профил на водача на листа. Велизар Енчев е дългогодишен водещ от хипер расистката, тъмно кафявата, антиромска телевизия СКАТ. Като го използва по предназначение, Нинова постига хитро две в едно. Хем реабилитира Държавна сигурност и комунистическите нагласи, хем съчетава великобългарския шовинизъм с крайно десните идеи. Бившото ченге Енчев през 2014 година беше депутат от ВМРО-НФСБ „Патриотичен фронт“. Това е признание за тайните и явни връзки на БСП с патриотите на Валери Симеонов и шарените потури на войводата Каракачанов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още