Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. В отговор на Бенатова футболни фенове признаха, че участват в протестите

Мрежата

В отговор на Бенатова футболни фенове признаха, че участват в протестите

Снимка:

„В последните 24 часа в общественото пространство циркулира едно внушение, стартирало с публикуван клип от една бивша журналистка и настояща шофьорка на такси. На въпросното видео се виждат фенове на ЦСКА, които отиват на протеста вчера. Естествено, основните теории на конспираторите и търсещите вечно сензации на гърба хората клакьори следват почти моментално - "платени агитки", "шпицкоманди", "провокатори", "мутри" и пр“. Това се посочва в позиция на футболните фенове, публикувана във Фейсбук.

„На първо място искаме да внесем едно много важно уточнение за тотално необективната и мъртва вече у нас журналистика. Фен клуб "Сектор Г" е бил, е и ще продължава да бъде изцяло аполитична структура. Ние не агитираме и не организираме протести в полза на която и да е политическа партия. Тези порочни практики от миналото си отидоха заедно с господина с карираната риза.

Второ, извън рамките на стадиона и мачовете, всеки един армеец е свободен да изрази гражданската си позиция и да прави в свободното си време каквото намери за добре. Ако следваме обаче логиката на господата и госпожиците с микрофоните и камерите, футболните фенове нямат право да протестират като всички останали граждани на България. Нямат право да участват в каквито и да е социални събития от разнообразно естество. И щом някой е прекарал голяма част от живота си в залата, тренирайки или практикувайки бойни спортове, то той непременно трябва да е "мутра".

Не, неуважаеми, истинските мутри са тези, по чиято свирка играете, манипулирайки обществото с точно такива внушения като гореспоменатото. Тези, които ви плащат предоволно, за да бъдете "обективни" и да показвате само "истината". И тези, които убиха вашата професия, превръщайки ви от Четвърта власт в Първи публичен дом за всеки желаещ“, посочват още от Сектор Г.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още