Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. В Симитли възмутени от лъжа на Мануела Малеева

Мрежата

В Симитли възмутени от лъжа на Мануела Малеева

В Симитли възмутени от лъжа на Мануела Малеева - Tribune.bg

Малеева, която напада инвестициите в общините, явно не знае, че големите шампиони идват основно от малките населени места

Източник: simitli.info

Ден, след като премиерът Бойко Борисов посети Община Симитли и сподели в личния си профил във „Фейсбук” много добри отзиви за всичко, което видя, жителите на града и малките населени места, бяхме силно разочаровани от друга публикация в социалните мрежи, този път на голямата наша спортистка Мануела Малеева.

В личния си профил в социалните мрежи, тя реши да прояви неспортсменско отношение и да нападне министър-председателя, но не с реални аргументи, а с откровени лъжи и манипулативни твърдения.

Г-жо Малеева, в Община Симитли изключително много Ви уважаваме като спортист и винаги сме Ви подкрепяли, затова останахме много огорчени от това, което написахте по наш адрес!

Първо искаме да Ви попитаме: Г-жо Малеева, това че в Симитли, по-Ваши думи, живеят 14 хил. души, означава ли, че хората тук не заслужават да имат модерни съоръжения за спорт? Означава ли това, че нашите деца нямат право да имат игрища, на които да спортуват?

На второ място – когато твърдите, че за нещо са дадени „6 млн. лева бюджетни пари”, както пишете самата Вие, не е ли редно наистина да проверите информацията, преди да подвеждате Вашите последователи?

И тъй като ние искаме да кажем истината, то 5 549 801.99 лв., с които в Община Симитли бе извършен цялостен ремонт на футболния стадион и бе изградена многофункционалната спортна зала, бяха спечелени за реализацията на проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли”, който се финансира от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. По мярка 321 – основни услуги за населението и икономиката в селските райони. Тоест, и стадионът, и многофункционалната спортна зала, са реализирани със средства не от бюджета, а благодарение на възможностите, които ни дава членството на България в Европейския съюз.

Тук е особено важно да уточним, че въпросният проект включваше не само стадиона и многофункционалната спортна зала, но също така бяха ремонтирани трибуните, беше подменено осветлението в целия спортен комплекс, бяха изградени две открити игрища с изкуствена настилка, както и басейнът, който коментирате, но услужливо пропускате да споменете, че в района на Спортен комплекс „Арена” – Симитли имаме два басейна. Единият е 25 метров, а другият е детски басейн, пригоден за ползване от най-малките жители на Община Симитли!

В статуса, който публикувахте, споделихте и още една откровена лъжа, която пък е свързана с новите игрища, които изградихме в двора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Симитли.

Г-жо Малеева, Вие правите ли разлика между игрища, пригодени за ползване от ученици и деца, и игрища, които са за упражняване на състезателна дейност? Ние не твърдим, че тези игрища са пригодени за провеждането на турнири от Големия шлем, нито за олимпийски състезания, но твърдим, че няма по-важно от това децата да спортуват!

Знаете ли, г-жо Малеева, преди да бъде изградено тенис игрище в двора на училището, със собствени средства, Община Симитли направи корт в градския парк, а интересът към съоръжението беше толкова голям, че беше логично да се помисли и за още едно.

За нас, жителите на Община Симитли, както казахме вече, е особено важно да има къде децата ни да спортуват. За съжаление, много малко от нашите деца биха могли да си позволят да посещават Тенис клуб „Малееви”, поради факт, че не всички могат да отделят между 35 – 55 лв. за един час тренировка и това без треньорската такса, която при Вас варира от 43 до 45 лв. А в Симитли всички спортни площадки и терени се ползват от децата ни напълно БЕЗПЛАТНО!

Очевидно е, че Вие не знаете нищо за Симитли, но хората, които живеем тук, ще Ви кажем, че това е единствената Община, в която непрестанно се работи, непрестанно се правят детски и спортни площадки, защото нашето общинско ръководство и народният ни представител са категорични, че няма нищо по-важно от това, децата да имат къде да спортуват, за да бъдат здрави и щастливи!

Явно, пишейки публикацията си във „Фейсбук”, не сте си направили труда да проверите, но на територията на Област Благоевград, Община Симитли е една от най-добре развиващите се, а интересът от страна на родни и чуждестранни инвеститори е толкова голям, че съвсем скоро ще започне да се изгражда и втора Индустриална зона.

И понеже използвате Община Симитли за политическа пропаганда, то трябва да знаете, че зад всеки спечелен проект, зад всяко едно реализирано нещо, стои само и единствено труда на много хора от общинска администрация, защото всеки един спечелен проект е трябвало да бъде най-добрия, за да бъде избран сред останалите общини, които кандидатстват!

Като човек, който живее в Швейцария, би трябвало да сте разбрали, че не със злоба и със завист, а с единство една държава може да се развива и да върви напред. Трябва също да знаете, че няма значение дали в едно населено място живеят 1 000 или 1 000 000 души, важно е всички да бъдат равнопоставени и да имат всички необходими условия, за да се развиват!

Г-жо Малеева, в Община Симитли изключително много държим на развитието на спорта, защото той учи на спортменство. Разбираме, че идват избори, но като спортист, не трябва ли да бъдете малко по-смирена и да уважавате опонентите си?

Жителите на Община Симитли НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ДА БЪДЕМ ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ВАС, Г-ЖО МАЛЕЕВА, ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ И ПРОПАГАНДА!

Наистина, разбираме, че идват избори, г-жо Малеева, но Ви молим – когато имате амбицията да бъдете политик, не забравяйте, че в една държава няма само столица и големи общини!

В Симитли ИСКАМЕ, ИМАМЕ ПРАВОТО И ИМАМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ УСЛОВИЯ ДА СПОРТУВАМЕ, ЗАЕДНО С НАШИТЕ ДЕЦА! Ако това Ви дразни, то проблемът си е Ваш, г-жо Малеева!


Коментари (5)

кесо Е, разбира се, че много по-политически и национално "отговорно" е да придобиеш един огромен парцел в Борисовата градина за 16 стари соц. панелки за да има къде да играят тенис софийските червени баровци, отколкото някакви "селяндури" да се "кипрят" с нова спортна база в "мизерното" си градче някъде на юг. Мануела демонстрира голема "грижа" за държавните пари, които се хвърлят "бадева" за някакви "прости провинциалисти", вместо да отидат в бездънните джобове на "национолноотговорните" червени олигарси.
10.01.2021 13:38 / Отговор
Мицева Простакесата Юлия се е възпроизвела три пъти и вече имаме четири простакеси - грозни, агресивни и нечовешки алчни!
10.01.2021 15:30 / Отговор
Мими Не я е срам! Обаче кортовете наистина са си възтеснички!!
10.01.2021 16:25 / Отговор
Офшорка Малеева ''Въшката като се наяде, излиза на челото'' - та и Заменка Малеева! Ако някой се загледа по внимателно в страницата на ''Да България' във Фб. ще види , превод от огромна сума през Швейцария от офшорка!
10.01.2021 17:44 / Отговор
Аз Не съм от Симитли но ме боли от простотиите на тази крава
Това е едно хубаво малко градче със страхотни хора
Та тази да си стои там където е и да си запази тъпото мнение
10.01.2021 19:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати