Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. В стихове ученици от Бургас молят кмета Димитър Николов за грипна ваканция

Мрежата

В стихове ученици от Бургас молят кмета Димитър Николов за грипна ваканция

В стихове ученици от Бургас молят кмета Димитър Николов за грипна ваканция - Tribune.bg
Снимка:

Поезията явно все повече навлиза сред младите хора. Стихотворната форма беше използвана и от ученици от Бургас, за да помолят кмета Димитър Николов за грипна ваканция.„Винаги съм знаел, че Бургас е поетичен град. А учениците на Бургас продължават с поезията, кротки като розов цвят“, напиша Димитър Николов и публикува стихчето с автор m1.k.br4t.

 

Малко по-рано Николов е открил и видео със своя облик в ТикТок, в което децата използвали специални ефекти и на фона на песента на Алла Пугачова „Миллион Алых Роз“ отново го молят за ваканция.  „Какво ли не съм чувал и виждал, но вече и в TikTok с рози се видях. Ученическо творчество“, написа в социалната мрежа кметът.

Писането на съобщения до кмета Димитър Николов не е нова практика. През зимата на 2016 учениците го бяха засипали с умолителни съобщения да ги пусне в дървена ваканция. Тогава той стана известен с прозвището Чичо Кмет и благодари на учениците във фейсбук, тъй като наистина са го разсмели:

„Благодаря на всичките 258 бургаски ученици от горните класове, които днес почти блокираха фейсбука ми с лични съобщения и искане за обявяване на дървена ваканция. Не мога да изчета всичко, защото нищо друго не трябва да работя.

Но пък се натъкнах на изключително изобретателни попадения: съобщения в умолителна стихотворна форма, десетки уникални снимки с ушанки, уши, ледени висулки, пингвини, фризери, бели мечки, шушони, снежни лавини и човеци.

Благодаря за милите обръщения - Миташки, брат, скъпи чичо - имаш ли сърце, Митак, човек, началник, адаш, Бург, чичо кмет и т.н.

И въпреки че съм впечатлен от вашата организация, няма как, разберете. Говорих с Инспектората, с РИОКОЗ, с част от директорите - няма как. Освен това ми писаха и родители, които са против.

Пътищата са достъпни, замерванията в училищата показват температури в нормите. Разбирам, че в края на срока сте залети от контролни. Студено е, но трябва да ходите на училище. Вярвам във вас. Благодаря, че ме разсмяхте с изобретателност. Поздрави: Чичо Кмет“, написа тогава Димитър Николов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати