Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. В Световния ден на книгата: Какво предлага виртуалната книжарница на Маноил Манев

Мрежата

В Световния ден на книгата: Какво предлага виртуалната книжарница на Маноил Манев

В Световния ден на книгата: Какво предлага виртуалната книжарница на Маноил Манев - Tribune.bg
Снимка:

Автор: Business Club

Ако може да се опише кратко животът на Маноил Манев, то това са: „Орисан да бъде Ченге“. Още в топлата нощ на 23 юли, 1969 година, само три часа след като се появил на този свят, мощните призиви на Маноил за полагащата му се по Закони и Конвенции храна вдигнали на крака всички и станали причина за разкриване на дълго коментираната криминална тайна в родилното на Стара Загора – от кого е бременна красивата медицинска сестра в отделението по неонатология.

Този стремеж да разкрива мистерии продължил и през годините, довел до т.нар. „Златни години на Спортното Училище – Стара Загора“. Те са белязани с това, че нито един дневник с лоши оценки не бил похитен от недооценени от учителите си ученици.

Открил в себе си стремежа да спасява света, баби, дядовци и страдащи съученички, естественият път на Маноил Манев го води в Академията на МВР, където единственото различно от вродените му стремежи и мераци да пази и защитава, било загубата на интерес към спасението на Ученички, след като разбрал, че по Закон, дават между 5 и 15 години затвор при първоначално строг режим за Ученика.

Бил добро ченге, така казват приятелите му, а враговете само тихо шепнат, сгушени в тайни мазета, че се натягал. Хващал бандити, правил обиски, плашил престъпния свят във време, когато яки момчета лепяха лепенки по коли и магазини, а полицаите гледаха да не вдигат много шум покрай тези лепенки.

Успоредно с това желанието му да разплита мистерии го отвели и до Велико Търново, където неочаквано за всички станал магистър по история, което не се връзвало с непрестанните му занимания, направили го първият носител на V дан в България по У-Шу.

И нормално за тези, които знаят, че школуваният офицерски глас, съчетан с успехи и магистратури, са успешна начална точка за всеки, решил да поеме по голямата Магистрала на успеха, Маноил Манев изкачи на един дъх стъпала в ГЕРБ, направили го успешен народен представител и в 43-тото, и в 44-тото Народно събрание.

Стремежите и уменията не остават незабелязани и Маноил Манев е избран да стане част от група хора, поставили си за свята цел да пазят Духовността, Християнските ценности и Светлината на просвещението – Орденът на тамплиерите в България.

Затова не питайте кой е Маноил Манев, а какво е направил. Направил е поредната си книга, в която смесва мистиката с историята, фантастиката с реалността, стремежът към изяществото с грубостта на настоящото. Един котел от страст, мистика и история. И много фантазия.

А това е работеща формула за успех на една книга днес, пише И. Илиев в сайта Manev Booкs.

Ето и заглавията, които можете да си поръчате от автора Маноил Манев:

ОРДЕНЪТ НА ОРЪЖИЕТО

От древността до днес, съществуват тайни.

Тайната на тамплиерите и тяхното „съкровище“ е една от най-разискваните, Каква ли е тя? Какво намериха деветимата рицари преди повече от 900 години в дълбините на Храма, съграден от Хирам, как това откритие, или съкровище, или ОРЪЖИЕ, влияе или ще влияе на историята на човечеството? Каква е ролята и каква е силата на съвременните последователи на древният орден на Храма ? Може ли анонаки, асасини, зилоти, масони и тамплиери да имат нещо общо? Може ли „ХАРП“, КИВОТА и ОРЪЖИЕТО да имат връзка помежду си? Къде се преплитат истините и легендите за“ Царичина дупка“, църквите с изобразения Христос, „слизащ“ или „влизащ“ в космически кораб, пещерите на Кумран, „Градът на Боговете“ в Тибет , Йерусалим и Перперикон? През България, Крим, Москва, Истанбул и Вашингтон ли преминава бъдещето на света? Имало ли е православни християни и жени в древният орден на тамплиерите? Може ли България да е „ЗЕМЯ НА ПАЗИТЕЛИТЕ НА ЗНАНИЕТО“ от тракийските „Лади“, през тайнствената колобърска традиция на кукерите, та до съвремените политици и държавници?

Все въпроси, моите отговори на които можете да намерите в първата книга от поредицата „ОРЪЖИЕТО НА ОРДЕНА“.

„ОРДЕНЪТ НА ОРЪЖИЕТО“ Завихрящ микс от фантазия и реалност , в който читателят ще търси границата и винаги ще се съмнява, дали е в реалността или във фантазията.

Това Ви чака в първата книга!

 

ДА ОБУЧИМ БОДИГАРД: Лична охрана, тактическа подготовка

Гатанката „Що е бодигард?“ изглежда лесна само на пръв прочит. Кой от вас може еднозначно да отговори на този въпрос?

Ако има такъв, нека създаде своя школа за обучение и охрана! Аз не мога еднозначно, с едно изречение, да отговоря и да изпълня със съдържание понятието „бодигард“. Дори когато на едно състезание по системата „Бодигард“ ми зададоха този въпрос, едва се измъкнах.

Отговорът на въпроса що е бодигард/телохранител на пръв поглед е много лесен, но всъщност е изключително труден. Ясно е, че понятието съдържа в себе си думите „тяло“ и „охрана“. Какво пазим и с какво пазим обаче е въпросът, в отговора на който се крие разковничето на всичко в нашия занаят.

Дойде време да навлезем по-надълбоко в дебрите на нашата професия и да се научим:

да се обличаме

да стоим

да гледаме

да ходим

да проверяваме

да шофираме

да пазим

да спасяваме

да оцеляваме

…като бодигардове!

 

САН ДА – БАЗИСНА ПОДГОТОВКА

„Сан да – базисна подготовка“ е първият учебник или наръчник, издаван в България по тази спортна дисциплина.

Какво наложи неговото създаване, без претенции за академичност и изчерпателност? Единствено липсата на подобно учебно помагало, което да систематизира и унифицира подготовката на състезатели, треньори и администратори в сан да.

Настоящият наръчник е съставен в две части. Първата – тази, която ще държите в ръцете си, е посветена на базисната подготовка в сан да. В нея е посочен техническият арсенал, използван в сан да, необходим на състезателите, за да преминат към следващата стъпка в обучението си – динамичното обучение.

Динамичното сглобяване на обяснените в учебника различни прийоми в комбинации, тяхното изпълнение в движение, както и висшата техника на сан да – шуай фа техниките на хвърляне и борба, са обект на втората част на наръчника „Динамична сан да“.

 

СЪРЦЕТО БЪЛГАРСКО ДУШАТА МОЯ

/Стихосбирка/

Написах всички тези стихове, защото в живота на мъжа има моменти, когато той трябва да сдържи чувствата си. Сигурно е различно за всеки човек, но за мен винаги е било трудно да премълча – особено когато съм имал усещането, че имам какво още да кажа.

Затова и защото зная, че най-мразените хора са тези, които казват истината, си избрах освен боксовите ръкавици, меча и пистолета, и още едно оръжие – словото. Колко ми се отдава или не ми се отдава, ще решите Вие.

Прочетете цитата от първа страница на настоящата книжка и ще разберете. Животът без семейството ми, без битките и писането, не би бил моят живот!

Благодаря Ви!

 

ВЯРА

На бой обръгнал съм, приятели,

в битки, свади и мелета.

Но най-боли, кога предатели,

във гръб забият ти стилета.

 

И не, че ще ме спрат гаднярите.

с нож не се погубва вярата.

Ще вият злобно помиярите,

изгубили отново мярата.

 

Ще тракат злобно със зъби остри,

в мерзка радост и надежда.

Уви, нима сте толкоз прости,

щом вяра е, не се поврежда…

 

ДА ОБУЧИМ БОДИГАРД: Бойно – приложни техники и психофизическа подготовка

Книгата „Да обучим бодигард: бойно-приложни техники и психофизическа подготовка“ на Маноил Манев представлява методическо ръководство за професионални лични гардове. Описаните техники имат за цел да повишат увереността и самочувствието на упражняващите тази сложна и високоотговорна професия. На преден план са изведени реакциите в рискови ситуации, работата и доверието в екип, подготовката не само във физически и технически план, но и в психологически. Обучението по бойно-приложни техники не е самоцелно упражнение, възможният конфликт с агресивно настроени хора трябва да се посреща спокойно и с мисъл за опазване на VIP-а.

https://manev-books.com/category/my-books/

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Пазителят на чекмеджето Ебаси тъпото говедо
10.05.2021 13:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети