Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Вълчев: В проекта на МС нямаше образование, средствата са благодарение на „лошата” опозиция

Мрежата

Вълчев: В проекта на МС нямаше образование, средствата са благодарение на „лошата” опозиция

Вълчев: В проекта на МС нямаше образование, средствата са благодарение на лошата опозиция - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Красимир Вълчев, депутат от ГЕРБ и бивш министър на образованието

Днес Министерството на образованието и науката ни уведомява за увеличение на заплатите в образованието и за разпределение на допълнителните средства в бюджета, като едновременно с това уличава Асен Василев в лъжа и опровергава народните представители от “Продължаваме промяната”, които гласуваха ПРОТИВ увеличението.

Пропуснали са само да споменат, че средствата бяха гласувани благодарение на “лошата” опозиция, която преправи бюджета на Асен Василев и днес им дава възможност да се похвалят с увеличение на възнагражденията.

На 21.06. от парламентарната трибуна, в отговор на мой въпрос защо няма нищо за образование в актуализацията на бюджета, Асен Василев заяви:

“Всичко, което поиска министър Денков, му беше предоставено”. Или казано с други думи: МОН не поиска нищо.

Тогава попитах кой от двамата министри не казва истината - Денков, че е поискал или Василев, че не му е искано.

Днес от МОН казват: “На 6 юни т.г. МОН поиска от Министерството на финансите 173,4 млн. лв. допълнително за предучилищното и училищното образование”.

Хубаво е, че МОН са поискали допълнителни средства, защото системата има нужда. Но явно не са били достатъчно убедителни и настоятелни, защото в проекта, одобрен от Министерски съвет, нямаше нищо за образование.

Бяха одобрени допълнително 177 млн. лева за системата на образованието по предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС, за които депутатите от “Продължаваме промяната” в Комисията по бюджет и финанси гласуваха ПРОТИВ. Политическата формация, в чието ръководство са Василев и Денков.

МОН днес опровергава и тези депутати от ПП, които гласуваха против, като предлага разпределение, което по мое мнение е балансирано и показва, че в системата има недостиг на средства заради високата инфлация.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати