Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Вълчев: Зеленият сертификат е неприложим за учителите. В бюджета на Радев нямаше нито лев за образование

Мрежата

Вълчев: Зеленият сертификат е неприложим за учителите. В бюджета на Радев нямаше нито лев за образование

Снимка:

„Преди месец и половина по време на обсъждането на актуализацията на бюджета, с колеги от парламентарната група на ГЕРБ – СДС внесохме предложение за планиране на допълнителни средства за тестване на учениците и студентите и за закупуване на въздухопречистватели за учебните помещения. Отхвърлиха го. Защото го предлагаме ние и защото образованието им е последната грижа. Правителството на Радев предложи увеличаване на разходите с 1, 8 млрд. лева и нито лев за образование. Нула лева и на последно място. Това е отношение им към сектора. Очаквам след 7 дни – на 1-ви ноември, всички тези умни и почтени политици, начело с Радев, цял ден да ни говорят колко е важно образованието и какъв голям приоритет е за тях. Но както е казано в Светото Писание: „По делата им ще ги познаете“. Това написа във Фейсбук бившият образователен министър Красимир Вълчев.

Той коментира и думите на правителството на Румен Радев, че щадящите тестове са възможност да не се затварят училищата и че финансовият министър ще търси средства да ги обезпечи: „Нещо, което родителски и професионални организации в образованието поискаха още през август. А други европейски държави го организираха. Вместо това, цяло лято писаха планове и сценарии, за да се затворят в крайна сметка единствено и само учениците“.

Красимир Вълчев е категоричен, че предложението за въвеждане на зелен сертификат за учители е неприложимо за системата на училищното образованието и може да се окаже  параван за затваряне предимно или само на училищата.

„Не мога да представя как ще се организира учебен процес с една трета учители в училище и две трети преподаващи от вкъщи. Дано да ми е ограничено въображението и да не съм прав, а в Министерството на образованието и науката да си го представят и да са проиграли всички детайли“, пише още  бившият образователен министър.  

 


Коментари (13)

attropo Бандата ПРОСТАЦИ,предвождани от хаскьовлийския каунь,методично ликвидира България!
25.10.2021 14:21 / Отговор
УРА! Единственият български нобелов лауреат, именитият учен и проф. Михаил Харалампиев подкрепи кандидатурата на проф. Анастас Герджков, ректор два мандата на Софийския университет, за президент.
Той е единственият сънародник носител на колективна Нобелова награда за мир, присъдена на Организацията за забрана на химическите оръжия в Хага.
25.10.2021 14:24 / Отговор
Емилия Най-успешният министър на образованието, милеещ за училищата и учителите. Дано скоро го видим отново на този пост.
25.10.2021 14:55 / Отговор
Гошо Г-н Калинка и теб ли Боко те намери на някое кръстовище. Де се е чуло и видяло икономист - просветен министър. Не отговаряш на изискванията. Разбихте България Гербаджии
25.10.2021 15:42 / Отговор
Мръсен червен трол Колко ви плаща Зеленият чорап? Бас държа, че са жълти стотинки..
25.10.2021 15:56
Ха, ха! Гошо бре чети,
Гошо пак не ще!
25.10.2021 15:56
attropo *гошето* е с много *никчета* - *соня*,*батаклиева* и прочие,а и явно страда от раздвоение на личността - ту пикае прав,ту търси седалка!
25.10.2021 16:41
Калинка Малинка И да! Това наистина е най-успешният и адекватен министър на образованието от 30 години. И се питам, кой иска образованието в България още да се срине? Подхванат ли соросоидите образованието, след 2-3 години ще чуете как 3-годишни си избират пола и пият хормони. Четете какво става в Англия, Норвегия и Швеция и мислете за бъдещето на децата си. Надявам се, че часовете по здравно образование, заложени в брюкселския план за възстановяване да не са първата птичка на този процес.
25.10.2021 16:58 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема