Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ваня Григорова обвини в лъжа депутат от ДБ

Мрежата

Ваня Григорова обвини в лъжа депутат от ДБ

Ваня Григорова обвини в лъжа депутат от ДБ - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Ваня Григорова, КТ „Подкрепа“

Георги Ганев - член на управителния съвет на неправителствената организация "Център за либерални стратегии", преподавател по ИКОНОМИКА в Софийския университет и депутат от „Демократична България“, изрече две неистини за отношенията с Газпром в рамките на секунди тази сутрин в Нова тв.

1. България се справяла без руски газ. Когато всички държави, които и той посочи, продължават да ползват руски газ, но през посредници - Полша, България и балтийските.

2. Условията на "Кремъл" били променени, затова сега Германия и Италия плащали. Условията са описани в указ №172 на президента на Руската федерация от 31 март 2022 г. Нов указ няма. ЕК публикува отговори относно тази процедура още на 21 април и там пише, че компаниите от ЕС могат да плащат по този начин. Като ЕК препоръчва след плащане в долари или евро компанията да заяви, че смята това за достатъчно изпълнение на нейните ангажименти по сделката. Точка.

Защо са тези лъжи? За да може господинът да заключи, че Русия се държи "безпардонно" специално с България.

Българските управляващи са в ужас. Как да обяснят малоумното си подлизурско поведение, благодарение на което ще плащаме повече за същата стока, когато най-големите продължават да плащат евтино? Просто условията са други, много ясно. Нищо, че самият Ганев веднага допълни, че щели да чакат пояснение от ЕК дали условията са променени...

Същото се наблюдава при украинското правителство. Как да продължават да демонстрират увереност в победата, когато 2500 украински войници и азовци бяха пленени? Много ясно - не е плен, а "евакуация".

Нашето правителство ще се бори с дезинформацията, заяви специалният ни министър. Кой да се бори с дезинформацията на правителството?

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати