Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Въпросите, които журналистите НЕ ЗАДАХОХА на Павел Вълнев, който финансира политическия проект на Цветанов

Мрежата

Въпросите, които журналистите НЕ ЗАДАХОХА на Павел Вълнев, който финансира политическия проект на Цветанов

Въпросите, които журналистите НЕ ЗАДАХОХА на Павел Вълнев, който финансира политическия проект на Цветанов - Tribune.bg
Снимка:

Коментарът е от Фейсбук профила на журналиста Татяна Кристи

Въпросите, които журналистите НЕ ЗАДАХОХА на Павел Вълнев, човекът който финансира политическия проект на Цветан Цветанов, милионерът от Чикаго, бившият собственик на унищожената телевизия BIT, човекът решил да промени България точно с втория човек на Борисов, който над десетилетие, заедно с герб, правеше България да изглежда точно такава каквато е в момента:

На въпросите „откъде е първият милион“ на братя Вълневи – Петър Вълнев, отговаря като с приказката „Аладин и Вълшебната Лампа“ – „Дойдохме с едни 300 долара в джоба и хоп, след по-малко от 2 години имахме фирма с много камиони.“ И на тези отговори журналистите кимат възхитено с глава.

А ето истинските въпроси, които един адекватен и информиран журналист би трябвало да зададе:

Г-н Вълнев, от разказите ви за началото на живота ви в Америка става ясно, че сте отишли там през 2002 г. на бригада и след това сте останали нелегално да живеете там. От разказите ви се разбира, че около една или две години сте работили като нелегални имигранти – като разносвачи на пици, охрана на паркинг, чистачи в хотели и сте карали камион. Има разминаване в информацията за вас от медиите – едни казват, че сте започнали да карате камион – през 2003 други през 2004 г. Но това е без значение. Вие споделяте, че ви е било трудно в началото да намерите работа, защото сте били без документи. В медиите се разказва, като се позовават на вас, че сте получили едногодишна американска виза през 2004. (каква точно е била тази виза? Да не е била туристическа?) Но каквато и да е била, тя не би могла да ви бъде документ, на основата, на който която и да е банка да ви даде кредит за първия камион! Първо, защото не сте натурализирани американци, второ, защото нямате никаква собственост, или сериозни доходи с които да гарантирате кредита – а ако сте използвали американски кредитни карти – със сигурност лимитът им не бил по-висок от няколко стотин долара – след като нямате кредитна история в САЩ. Разказът ви при Диков, че през 2004 година вече сте имали 15 камиона взети на кредит от банка, от вече създадена ваша фирма, която сте разработвали от някакъв апартамент – като някой Бил Гейтс или Стив Джобс, звучи нереалистично. Разкажете за подробностите?

Второ, вие твърдите, че сте продали вашата телевизия, защото не сте видели потенциал в нея и защото не ви е носила доходи, а само разходи. Продажбата, обаче става, когато тя е вече 4-та по гледаемост телевизия в България и очевидно с огромен потенциал. Но всеки има право да продава каквото си иска, включително и вие. Но вие, в интервюто си при Диков, дискретно се правите на неинформиран кой точно ви е купувача. Само казвате, че телевизията са я „купили хора от властта, за да я унищожат.“ Искам да ви припомня, че тогава във властта (втори такъв човек, бе вашият бенефициент Цветан Цветанов, който е имал не една срещи с вас в САЩ). Имате доста щастливи снимки с него в Чикаго…Та по вашите думи герб и дпс – като „властта“ са съсипали вашия бизнес, създаден с мнооооого труд от вас. Само че, участник в това е и Цветанов, не ли? Или ако не пряк участник, то много, информиран по въпроса – и за рекламния картел, от който се оплаквате и който уж не е позволявал да се рекламира при вас …. Не ли, г-н Вълнев?

Трето, как точно си представяте Цветан Цветанов да бъде факела на промяната в България, след като до преди една година агитираше за герб и беше инструментариума на Борисов за безобразията, в които сега той същият обвинява герб? Не намирате ли това за абсурдно? Човек над десетилетие като втора ръка на Борисов да бъде каквато и да е алтернатива? Нали не искате да кажете, че сте по-наивен и то дете? Вие твърдите, че проекта ви е за честни и неопетнени хора. Не ме карайте да се търкалям от смях – гледайки Цветанов, чийто апартамент вие намирате за „скромен“. Може и да е такъв – никой не би го интересувал какъв е, ако можеше Цветанов да обясни обективния произход на парите и съмненията за търговия с влияние, неглижирани от прокуратурата.

И последно – много преди продажбата на телевизията ви, в нея се появи драстична промяна в редакторския уклон и знаковите и най-гледани журналисти и предавания един по един започнаха да изчезват…Що тъй, г-н Вълнев? Нали никой не ви се е месил в бизнеса, пък изглежда по друг начин….

И най-последно – самият факт, че казахте в края на интервюто си с Диков, че членството ни в ЕС, не ни е донесло нищо друго освен, че можем да пътуваме свободно, показва че вие или сте дълбоко игнорантен или много неподготвен за политик, или че просто нескопосно повтаряте думи на политически поръчители. Каквото и да е то, вече като политик, с претенции за реформаторство, бъдете готов за ви задават много повече въпроси от гореспоменатите. Защото не всички българи в България и Америка пасат трева. 

 

Въпросите, които журналистите НЕ ЗАДАХОХА на Павел Вълнев, човекът който финансира политическия проект на Цветан...

Публикувахте от Tatiana Christy в Петък, 4 декември 2020 г.

Коментари (16)

БГ Само сляп , дърт комунист, и хора подплатени
/ знаем от кого/, могат да твърдят, че не виждали полза от ЕС! И изобщо , какво общо има Цветанов с Тоя? Мислех си ,че Борисов прави грешка като го освободи от партията си, но с действията си Цветанов доказва, че напълно основателно е бил изритан оттам . От верен човек ,ще се превърне в обикновен помияр!
05.12.2020 12:07 / Отговор
кесо Позната история. Напомня оня стар виц дето един американски милионер разказвал как забогатял от няколко ябълки продадени на пазара, а след това умрял чичото мултимилионер и му оставил наследството си. В българския случай чичото се казва БКП или ДС и не е наследство, а куфарче с наши пари за "насъщни нужди".
05.12.2020 12:17 / Отговор
Джули В Америка няма как да съществуват фирми и бизнеси, ако нямат прозрачност. Това не е България.
05.12.2020 13:02 / Отговор
Буй Тая глупост за Америка кърти! Сложи си я на видно място, та да ти напомня колко ти е акъла!
05.12.2020 14:33
Boris Защо винаги трябва да се подценява и поставя под съмнение успеха на българите в чужбина...? Типично българска черта.
05.12.2020 14:16 / Отговор
Ха, ха! Тъпите клиширани тролове на Цвъки в ход!
05.12.2020 14:39
Татяна Кристи Колко е яко сигурно да си продажен журналист какво ще кажете Татяна Кристи колко лапнахте ?
05.12.2020 16:34 / Отговор
Уфф! Жалък смешник, който се мъчи да се изяви чрез името на достойната журналистка Татяна Кристи!
Гледай си елементарното гримасничещо корумпе Цвъки!
05.12.2020 21:05
Агата Кристи Според теб и главния прокурор не става,нали?Личи ви от самолет,какви сте мекерета с мекерета!
06.12.2020 09:56
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати