Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Василев в „Панорама“: Прави се на „не съм оттук и съм за малко“

Мрежата

Василев в „Панорама“: Прави се на „не съм оттук и съм за малко“

Василев в Панорама: Прави се на не съм оттук и съм за малко - Tribune.bg

Георги Кадиев

Асен Василев продължава да твърди в „Панорама“, че февруари не можел да тегли външен дълг, защото нямало приет бюджет.

Прави се на „не съм оттук и съм за малко“, защото в МФ прекрасно знаят:

Всъщност Законът за държавния дълг позволява издаване на външен дълг и без бюджет, ако е за рефинансиране на стар дълг.

През март имахме падеж за около 2.5 млрд. лв. и поне толкова можеше да изтеглим на ниските лихви.

Резултатът? За годините на падеж на двете емисии (7- и 12-годишни), заради грешката на Василев ще надплатим около 550 млн. евро повече за лихви.

Аматьори, както казва Рачков.

Но поне не ни лъжете.

Владимир Огнянов

Абе, ако Асен Василев ще носи фактурите в прокуратурата, означава ли, че вярва на прокуратурата?

Борислав Цеков

Делян Добрев по блестящ начин сравни със земята онзи арогантен некадърник Асен Василев от „Промяната“ в "Панорама" по БНТ. Браво!

Венцислав Дорелов

Не е прав Делян Добрев, че Асен Василев е корумпиран, уредил да плащаме по-скъпо за руския газ, да теглим вместо при 2, при 5% държавни кредити, … мисля по-скоро професионална неграмотност е.

… А звучи и изглежда грамотен … за разлика от Джон Траволта!?

Калина Андролова

Много добър Делян Добрев в Панорама! Направо ги строши. Асен явно е разтърсен от загубата. Смачкал се е малко.

Явор Дачков

Асен Василев не можа да обясни, защо правителството на „Продължаваме промяната“ е купувало руски газ от посредници с 30 % по-скъпо, докато се хвалеше, че България се е освободила от руската енергийна зависимост. Делян Добрев от ГЕРБ показа на Василев две фактури в предаването „Панорама“ по БНТ и го попита, защо „Промяната“ е продължила да купува по-скъп руски газ, след като предизвика спирането на доставките от „Газпром“ с отказа си да плаща в друга сметка, както искаха руснаците.

Добрев донесе в студиото две фактури - едната от „Газпром“, според която предложената цена на природния газ за юли е 84 долара за мегаватчас. Втората фактура, която представи, е от румънска дъщерна компания, посредник на „Газпром“, която е предложила цена на газа за юли от 110 евро. Василев не отговори.

Петьо П. Блъсков

След тази ”Панорама” вече не съм съгласен с датския съдружник на Асен Василев, Мортен Лунд, който, в интервю за БТВ каза - “Той е измамник, но много умен измамник”.

Асенчо е даже не особено умен измамник.

Стоян Радев

„Нека ГЕРБ направи коалиция с ДПС и Възраждане, ние как направихме с БСП, ДБ и ИТН” - това повтаря Асен Василев и продължава – „Беше много трудно да се съберат формации с диаметрално противоположни разбирания, но се обединихме от общата цел да променим един управленски модел“. Последното - промяната на един управленски модел - се наричаше и „изчегъртване“.

Когато казва това с доволно изражение, Асен Василев очевидно смята, че с пиарите са намерили формулата как да заметат щетите от скъпата агресивна, но неефективна кампания и да се върнат към балансирано говорене, което спокойно да прехвърли отговорността на победилия противник. Но…

Давайки собствената коалиция за пример и посочвайки нейната цел, Асен Василев казва: с мотива, че променяш модел, който обявяваш за неправилен, можеш да изоставиш принципи и да се съюзиш с напълно неприемливи партньори. Или с други думи - намери си благовиден предлог и върши безобразия.

Дано никой политик не приеме съвета на Асен Василев и неговата представа за политическа логика и нормалност. Дано и той самият да се опомни - не бива да губиш ума си в желанието да оправдаеш очевидни свои грешки и да подхлъзнеш някой друг в ямата.

Рашел Леви

Вчера пак гледахме класическия двубой в България: факти и документи срещу „опорки, опорки, опорки.“ Точност и конкретност срещу невротично настояване за морално превъзходство.

Добрев срещу Василев.

Невротичното настояване за морално превъзходство на Василев е двегодишна елементарна въдица. Тя е „път за никъде“ и открита безпардонност.

Сама по себе си не е нищо, оказва се, че и с мощната подкрепа на всички медии, с обгрижването и дундуркането им, пак си остава на ниво противно и елементарно "нищонеказване". Видяхме обаче, че новата генерация политически измамници е лишена от елегантността на старата.

Елегантността на лисицата е в миналото. Претенциите за интелектуалност, гарнирани с лукаво притворство, са далеч по-перфидни от отсъствието на нюанс, и метафоричност в словесната нищета на изрази като "свинско със зеле" и "да го духат бедните".

Това е всичко, което се промени в политическото говорене.

Хищниците с просвяткащи зъби зад словесната „благост“ бяха сменени от трагичната елементарност на душевната и словесна убогост, от откритата наглост и безпардонната езикова бедност, от трудното скалъпване на две свързани изречения и безнадеждното отсъствие на харизма.

Може би това е всичко, което трябва да знаем за смяната на две поколения политически хищници. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати