Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Възраждане, ДБ и ПП - новата коалиция?

Мрежата

Възраждане, ДБ и ПП - новата коалиция?

Възраждане, ДБ и ПП - новата коалиция? - Tribune.bg
Снимка:

Както се очакваше: изборът на Вежди Рашидов, за да се избегне конституционната криза, се превърна в тема за политическа употреба. Според представители на ПП и ДБ, четирите партии избрали Рашидов са своеобразна коалиция. Не липсват обаче и коментари във Фейсбук, които питат как тогава ще се нарече общото гласуване на Възраждане, ДБ и ПП срещу него дали това не е всъщност новата коалиция? Същият въпрос задава дори депутатът от Възраждане Цончо Ганев, който припомня думите на колегите си от ПП.

Ето и част от коментарите

Стефан Ташев

Когато ти вземат парапета на властта. И се усетиш, че вече не управляваш нищо, а си само редови депутат. Един от многото. И няма пици с кристали, екомалини, шампанско и нощни куриери...А трябва да ядеш кюфтета в стола на парламента. Сигурен съм, че Кокорчо ще ги яде с фактура. Честита нова коалиция ПП, ДБ и "Възраждане".

Цветанка Илиева

Има нова коалиция в Народното събрание - ПП, ДБ и Възраждане!

Цончо Ганев  

Нали помните логиката на ПП и ДБ когато бе свалено правителството им - Възраждане е в коалиция с ГЕРБ и ДПС щом са гласували за оставката на Кирил Петков и компания?

 Та, в тази връзка и с оглед на факта, че само ние, #ПродължавамеПодмяната и #ДемократичнаУкрайна не подкрепихме Вежди Рашидов, дали може да се каже, че сме коалиция?

Александър Ненков

Виждам, че пак се започна с лепенето на етикети кой с кого бил гласувал, каквато между другото беше и целта на #ПП още от самото начало. #ГЕРБ, #БСП, #ДПС и #БВ били избрали председател и това видиш ли, означва коалиция. По същата логика, #ДБ и #ПП са в коалиция с #Възраждане, защото гласуваха против. Не, уважаеми! Просто, победи държавността и парламентаризмът. Все си мисля, че единствения начин да запазим все по-малкото уважение към цялата политическа класа и заслужените подигравки беше да гласуваме всички ЗА #ВеждиРашидов и да излезем с достойнство от създалата се ситуация.

Евгени Петров

Силно ме сърби клавиатурата да попитам ПП и ДБ: сега, като гласувахте заедно с Възраждане, това прави ли ви коалиция с тях?

Кристиян Шкварек

По логиката на всичко, което обясняваха до сега, ПП и ДБ са вече в коалиция с Възраждане. Нали така работеше, според вас - който с когото гласува?

Стоян Панчев

По логиката на ПП и ДБ отпреди две седмици - те вече са в коалиция с "Възраждане"

Честито!


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати