Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Велева: Питам съдия Калпакчиев – с какво заслужи убиецът Полфрийман преждевременната си свобода?

Мрежата

Велева: Питам съдия Калпакчиев – с какво заслужи убиецът Полфрийман преждевременната си свобода?

Снимка:

Валерия Велева, Фейсбук

"Питам съдия Калпакчиев – с какво заслужи убиецът Джок Полфрийман преждевременната си свобода?

Вчера Българският съд освободи преждевременно убиеца Джок Полфрийман – осъден през 2011-а на 20 години затвор за това, че наръга с нож и уби по най-зверски начин студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.

Запомнете имената на съдиите, постановили това решение: председател на Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдаличева.

И си представете как биха постъпили те, ако бяха на мястото на бащата на убития Андрей Монов... Не с чувството за мъст, а с усещането за Справедливост и Възмездие, което трябва да има във всяко демократично общество.

Аз съм дъщеря на съдия.

През целия ми съзнателен живот са минавали дела за престъпници, на които моята майка-съдия в продължение на 40 години е трябвало да издава присъди. И винаги ми е казвала едно и също: „Всеки трябва да си получи заслуженото, защото всеки трябва да отговаря за постъпките си”. Това е нормата за правилния живот, за нормалното ни присъствие като общност на тази земя. Иначе се превръщаме в индивиди, за които общото няма значение.

Питам съдия Калин Калпакчиев - с какво заслужи индивидът - убиецът Джок Полфрийман преждевременната си свобода? Какво той даде на обществото, че да получи такъв бонус от него?
Или защото този Съд е в ожесточена война с Прокуратурата и сега чрез делото „Джок Полфрийман” трябва да си го върне на Обвинението!

Това ли е цената?!

И кой я плаща?

Обществото, естествено!

Не знам, не са известни още мотивите на съда за това решение. Но каквито и да са, те са против обществения мир, против обществетите нрави, против човешкото възприятие за Справедливост и Възмездие! И общност.

И обяснете на този на народ що е юрисдикция и юриспундеция в случая "Джок Полфрийман"!

И що е право в името на народа!

В нашето болно общество, което живее в ежедневен стрес от насилие, мерзост, омраза, агресия, изнасилване и отнемане на човешки живот, да пуснеш предсрочно един убиец на свобода, е равносилно да кажеш на това общество: Живей като в джунга!

Който може – ще оцелее!

Който не може – ще попадне под ножа на Джок Полфрийман и другите като него!

Кажете го, г-н Калпакчиев, на майките на синовете като Андрей Монов!

Кажете го на бащите на хилядите млади Андреймоновци!

Кажете ни, г-н Калпакчиев, в джунгла ли живеем? По законите на джунглата ли да възпитаваме децата и внуците си?

И как да ги опазим от убиеца Джок Полфрийман, когото вие така великодушно пуснахте на свобода?"   


Коментари (1)

Комшин Да убиеш и да те освободят 12 години по-рано е безобразие. Тези години само, ако ги излежи съдията освободител, ще има справедливост!!! Иначе къде е държавата???!!!
20.09.2019 09:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още