Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Венци Мицов: В програмата на Манолова за култура има само една точка, написана като в час по трудово обучение

Мрежата

Венци Мицов: В програмата на Манолова за култура има само една точка, написана като в час по трудово обучение

Снимка:

От профила във Фейсбук на журналиста и музикант Венцислав Мицов

Прочетох управленската програма на Мая Манолова и нейните партньори.

За култура във всичките 70 точки има само една и тя е написана като в час по трудово обучение в пето основно училище в квартал Могилата в Кюстендил, където аз съм учил, а госпожа Манолова най-вероятно не.

Ето ви единствената точка за култура в нейната програма:

„Устойчиво увеличаване на бюджета за култура с 20 % всяка следваща година  с цел адекватно финансиране на културните продукти и възстановяване на сектора след COVID-кризата.“

Да помислим. В момента бюджетът за култура е между 0,4-0,5 от БВП. В хипотеза, в която „Изправи се БГ“ и коалиция спечелят изборите, това означава, че през 2022 бюджета за култура ще стане 0,43....След това през 2023 0,46. А в края на мандата ще имаме бюджет от около 0,51 от БВП.

Ама как ще ги харчим? Ама в какво ще инвестираме? Ама как точно ще се справим с всички проблеми в тая област - за това в следващата серия на сериала.

Както и да е, ясно е, че екипът на госпожа Манолова, уви, няма дори и бегла идея какво е културата и има ли тя почва у нас. Но поне професор Минеков можеха да питат, щото той има представа. Ама явно вместо него са питали Криско и Анелия, които бяха част от ИК - то на Мая Манолова.

Най-добронамерен съм. Просто искам всички партии, когато пишат за култура, да се допитат до някой и да не пишат по едно изречение по принцип в програмите си.

Иначе досега почти не съм чел смислена културна платформа на политическа партия, да не кажете, че се заяждам само с Манолова.                                                                                                      


Коментари (1)

ана Като ми пееш МАЙче ле , кой ли ми те слуша ????? "Легналите " ще видят Парламент "през крив макарон "!
23.12.2020 14:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още