Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Веселин Желев: Не съм съгласен БСП и издигнатият от нея президент да размутряват България

Мрежата

Веселин Желев: Не съм съгласен БСП и издигнатият от нея президент да размутряват България

Снимка:

Веселин Желев, Фейсбук

На обидите и злобата няма да отговарям. Но имам приятели, които изглеждат учудени и на тях дължа обяснение. Който ме е чел през последните 10 години, знае, че това, което протестиращите искат днес, съм го писал многократно далече преди те да излязат на улицата.

Не съм съгласен обаче:

-БСП и издигнатият от нея президент да размутряват България. Това е партията, която създаде мутрите, олигархията и всичко свързано с тях. От всички политически сили БСП най-дълго е управлявала заедно с ДПС. Те сега ли разбират какво представлява тази партия? Сега ли научиха за сараите, обръчите, порциите на почетния ѝ лидер? Сега ли прогледнаха за ролята му в бизнеса и в политиката?

-да се инсценира криза там, където я няма. Няма да повторят 1997 г. Защото България днес далече не е в икономическата катастрофа, която тогава БСП причини. На Кулата-Промахон и по гръцките плажове има повече българи, отколкото на жълтите павета в София. Криза има в президентството. Прокуратурата разследва хора от вътрешния кръг на държавния глава. Обискира кабинети в сградата със заповед на съдия. Какво незаконно има тук? Нали това искахме - да няма недосегаеми. Ето, и върхът на държавата не е недосегаем.

-да се правят промени по неконституционен път. Последното обръщение на Румен Радев според мене е пълно с причини за начало на процедура за отстраняването му от длъжност. Това трябваше да стане по-рано. ГЕРБ нямаха куража. Както нямаха куража да пипнат и Доган и пипалото му Пеевски. Сега да си сърбат попарата. Медийните изяви, поведението, езикът на Иван Гешев може да са дразнещи. И аз мисля, че прокуратурата трябва да пипа по-тихо и не пропагандно. Но ако в това, което разследва, наистина има данни за престъпление? А онези 120 тона токсичен отпадък погребан незаконно край Червен бряг? Оставка на главен прокурор не може да се иска на базата на симпатии и антипатии и на емоции и то - точно когато (и очевидно защото) те разследва. За мене няма съмнение, че това е нарушение на конституцията - нарушение на разделението на властите и опит за намеса в работата на съдебната власт;

Десантът на Христо Иванов на Отманли заслужава само адмирации и безспорно е успешен (дори да го разглеждаме само като пиар акция). Не съм сигурен обаче, че самият той и сподвижниците му разбират как вече Радев и БСП ги използват за цели, които нямат нищо общо с техните. И в това отношение изпадат в ролята на пълнеж на едно ново ОФ. Пожелавам им успех, но се опасявам, че пътят, по който сега вървят, води в друга посока.

Така че: нито съм слънчасал, нито съм откачил, нито някой ме е купил. Де този късмет, но такива като мене никой не ги купува, защото правят само това, което те смятат за правилно, без да се интересуват от това на колко хора ще им хареса. Който не вярва, да пита колегите и началниците ми - бивши и настоящи. Някои бяха споменали и мястото, където работя: Kлуб Z е място, където можеш да бъдеш свободен и различен, без да те наказват за това. Затова съм там и продължавам да съм себе си. Хубав ден!  


Коментари (2)

Така е г-н Желев. Много сте прав. Но за съжаление има хора, които се подвеждат. Но има и хора, които за радост разсъждават. Те не излизат на улицата след Бабикян и онова чучело с червеното расо /и то ли е от Радев, с извинение/
13.07.2020 10:49 / Отговор
plebs Униформата... - https://static.bnr.bg/gallery/cr/9976aed6f117d2138c6bb5acf4f930eb.jpg
Лъжата... - "Цацаров и Чайка"
Фактите - „Чайка е на двудневно официално посещение в страната ни, съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави. В рамките на това споразумение ежегодно се осъществяват визити на български прокурори в Русия и на руски прокурори у нас.“
Продължението - Радев иска снемане на охраната на Доган, шефът на неговата НСО разпорежда охрана по море въздух и земя... Сценката е отиграна перфектно от Хр.Иванов и Доган, не без участието и на подлъганата МВР-Бургас.

п.с. В частните медии политиката се диктува от собственика и винаги е по-интересно в отбора да има и "черна овца". :)
13.07.2020 11:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още